Pasirodo, kai kurių produktų derinys su kiaušiniais sukuria ne tik labai sveiką, bet ir riebalus deginantį duetą.
Kokius ingredientus omletui rinktis, jeigu norite daugiau naudos figūrai? Juos išvardino portalas „Eat this, not that!“
Malta kalakutiena
Jeigu norite padidinti rytinę baltymų dozę, kepkite omletą su kalakutiena. Kalakutienoje yra nedaug kalorijų, tačiau nemažai raumenų statybinės medžiagos – baltymų.
Taip pat kalakutiena – puikus omega-3 riebiųjų rūgščių šaltinis, o šios medžiagos, kaip žinia, gerina smegenų veiklą ir stabdo organizme riebalų ląstelių augimą.
Paimkite saujelę maltos kalakutienos, pakepinkite su svogūnais, užliekite kiaušinių plakiniu, paskaninkite juodaisiais pipirais, druska. Štai ir puikiausi pusryčiai!
Paprikos
Raudonosios, geltonosios, žaliosios, šviežios ar konservuotos paprikos visuomet sudaro puikią kompaniją kiaušiniams.
Valgant daržoves, kuriose yra daug vitamino C, sparčiau dega riebalai, taip pat jie neleidžia angliavandeniams „nusėsti“ ant pilvo – padeda greičiau juos sudeginti ir paversti organizmo kuru.
Taip pat tyrimai rodo, kad vitaminas C padeda auginti raumenis. Dėkite į omletą ketvirtadalį puodelio pjaustytų paprikų, ir lengviau išsipildys svajonė turėti plokščią pilvą.
Špinatai
Esate špinatų fanas? Puiku! Šiose žalialapėse daržovėse yra daug geležies – mineralo, kuris padeda augti raumenims, suteikia jėgos ir ištvermės.
Taip pat špinatuose gausu skaidulų, padedančių deginti riebalus ir magnio – mineralo, kuris spartina medžiagų apykaitą.
Viename puodelyje špinatų yra vos 7 kilokalorijos, tad gardinkite omletą šiomis daržovėmis kuo dažniau.
Juodieji pipirai
Tai turbūt pats paprasčiausias būdas pagerinti omletą priedais, kurie yra plokščio pilvo draugai. Piperinas – medžiaga, kuri suteikia pipirams charakteringo skonio – pasirodo, trukdo formuotis naujoms riebalų ląstelėms.
Tad berkite juodųjų pipirų į bet kokią kiaušinienę ar omletą.
Virtos pupelės
Jose yra daug tirpiųjų skaidulų – galingo riebalų žudiko. Pupelės ne tik ilgam pasotina, bet ir padeda lieknėti. Apie tai esame rašę šiame straipsnyje.
Kiti – Veiko Foresto Baptistų medicinos centre – atlikti tyrimai parodė, kad tie žmonės, kurie kasdien vartojo daug ankštinių daržovių, pasižyminčių dideliu skaidulų kiekiu, sumažino pilvo riebalų kiekį. Tačiau tuo nauda nesibaigė. Tirpiosios skaidulos, kaip parodė tyrimai, mažina blogojo cholesterolio kiekį.
Kaip išsikepti omletą su pupelėmis? Kepkite omletą įprastai, o kai jis bus beveik iškepęs, įmaišykite virtų konservuotų pupelių, salsos padažo ir įberkite tarkuoto sūrio.
Kokosų aliejus
Yra žinoma, kad ne visi aliejai naudingi metant svorį. Jeigu, pavyzdžiui, sojų pupelių aliejus augina riebalus, tai kokosų – priešingai – degina.
Tyrimas, kuriame dalyvavo 30 vyrų, parodė, kad tie, kurie visą mėnesį kasdien vartodavo po du arbatinius šaukštelius kokosų aliejaus, po mėnesio džiaugėsi maždaug 3 centimetrais susiaurėjusiu liemeniu. Be to, šis aliejus nedidina cholesterolio kiekio.
Kaip jį panaudoti kepant omletą? Kaip ir bet kokius kitus riebalus – dėkite į keptuvę ir supilkite plaktus kiaušinius.
Chalapos (Jelapeno) ar kiti pipirai
Šie pipirai ryte gali net pakeisti kavą – jie suteiks tiek pat, o gal net daugiau energijos nei puodelis juodo kasrytinio gėrimo.
Habaneros, Chalapos ar Kajeno pipiruose yra medžiagos, vadinamos kapsaicinu. Jis spartina medžiagų apykaitą, mažina apetitą ir taip padeda lieknėti.
Berkite į kiaušinienę ir mėgaukitės!