Kodėl verta įprastą druską pakeisti rožine Himalajų?

2016 m. rugpjūčio 18 d. 09:01
Apie Himalajų druską visame pasaulyje kalbama jau ne vienerius metus. Galbūt jūs net ir spėjote jos įsigyti, o tik po to susimąstėte, ar ji išties geresnė nei jūros arba įprasta druska? Kuo ji naudingesnė organizmui, palyginti su kitomis druskomis?
Daugiau nuotraukų (3)
Teigiama, kad rožinė druska išties yra labai naudinga ir puiki įprastos druskos alternatyva, tad jos verta turėti savo prieskonių lentynėlėje.
Istorija
Visų pirma pasidomėkime šios druskos kilme.
Prieš maždaug 200 milijonų metų egzistavo susikristalizavusios jūros druskos klodai, kurie kiek vėliau buvo užlieti lavos.
Kaip aiškinama interneto puslapyje „Collective Evolution“, kadangi ši druska tūkstantmečiais buvo uždengta ledo ir sniego danga, aplinkos, kurioje ji buvo, nepaveikė vėlesnių laikų tarša, taigi ir druska liko švari.
Himalajų kalnai yra Azijoje. Jų grandinė tęsiasi per Kiniją, Nepalą,  Pakistaną, Butaną ir Indiją. Dauguma žmonių mano, kad rožinė šių kalnų druska yra tyriausia, kokią tik galima atrasti mūsų planetoje.
Mineralai ir energija
Himalajų druskoje yra 84 mineralai ir mikroelementai – jie beveik identiški tiems, kurių yra žmogaus organizme. Vien šis faktas yra gana įspūdingas! Tarp šių mineralų yra natrio chlorido, kalcio, vario, magnio.
Tačiau vartodami šią rožinę druską, gauname mažiau natrio nei valgydami įprastą. Todėl ji naudingesnė tiems, kurie skundžiasi padidėjusiu kraujospūdžiu.
Kokia druskos nauda?
Pateikiame jums keletą Himalajų druskos teigiamų savybių, dėl kurių verta ja pakeisti įprastą stalo druską.
Himalajų druska naudingesnė kraujagyslėms;
ji padeda geriau funkcionuoti plaučiams ir kvėpavimo takams;
palaiko stabilią ląstelių Ph pusiausvyrą;
sulėtina senėjimo požymius;
padidina libido;
apsaugo nuo raumenų mėšlungio;
palaiko reikiamą skysčių kiekį kūne;
sustiprina kaulus;
nedidina kraujo spaudimo;
pagerina kraujotaką;
išvalo kūną nuo sunkiųjų metalų.
Himalajų druskos palyginimas su kitomis
Jūros druska
Jūros druska vis labiau perdirbama ir, pripažinkime, vandenynai, iš kurių ji išgaunama, kasmet vis labiau užteršiami.
Kadangi Himalajų druska išgaunama iš ypatingos aplinkos, ji yra švariausia iš visų šiandien vartojamų druskų.
Įprasta stalo druska
Įprasta stalo druska yra išvaloma nuo didžiosios dalies mineralų, paliekant tik natrį ir chloridą. Vėliau ji išbalinama, išvaloma chemikalais ir kaitinama labai aukštoje temperatūroje.
Į ją pridedama medžiagų, neleidžiančių druskai tirpti, taip apsaugant ją nuo sušokimo į gabalus inde. 
Tyrimais nustatyta, kad kiekvienam įprastos druskos gramui, kurio organizmas negali perdirbti, kūnas sunaudos 20 kartų daugiau ląstelėse esančio vandens, kad neutralizuotų chemiškai perdirbtos druskos natrio chlorido kiekius.
Tai yra pagrindinė priežastis, kodėl per pastaruosius metus suprastėjo požiūris į druską. 
Nemažai žmonių ir taip suvartoja per daug perdirbto maisto. Tokiuose maisto produktuose yra labai dideli mums nenaudingos druskos kiekiai.
Visgi, svarbu ne riboti druskos sunaudojimą, bet stengtis valgyti kuo daugiau natūralesnio, namuose paruošto maisto. Tokį galėsime gardinti druska, be baimės, kad padidės kraujospūdis ir panašiai.
Himalajų druskadruskaSveika mityba
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.