Kaip pastebi laikraštis, šokolado gamintojo produktuose buvo
aptikti vadinamieji mineralinės alyvos aromatiniai
angliavandeniliai (MOAH), kurie susiformuoja kaip šalutinis
produktas perdirbimo proceso metu. Pavojinga tokių alyvų
koncentracija, viršijanti normas, buvo nustatyta trijų rūšių
šokoladiniuose batonėliuose, buvo patikrinta 20 produkcijos
pavyzdžių – nuo bulvių traškučių iki šokoladinių batonėlių.
Kaip pastebi „The Local“, šios medžiagos gali sukelti
onkologines ligas. Manoma, kad jos į produktą patenka per perdirbtą
popierių.
„Foodwatch“ atstovas Johnas Heegas pareiškė
nerekomenduojantis pirkti šių produktų, nes dėl MOAH koncentracijos
jie „tiesiog nepriimtini vartoti maistui“.
Organizacija informavo visuomenę apie ekspertizės rezultatus ir
paragino šokolado gamintoją atšaukti iš pardavimų pavojingus
produktus, bet bendrovė atsisakė. Vokietijos konditerių asociacija
(BDSI) pareiškė, kad organizacijos „Foodwatch“ aptikta MOAH
koncentracija neturėtų kelti susirūpinimo.
„Kinder Chocolate“ prekės ženklo savininkas yra italų šokolado
bei kitų konditerijos gaminių gamintojas „Ferrero SpA“. Šiuo metu
grupei priklauso dešimtys prekybos bendrovių ir gamybos įmonių
visame pasaulyje.