Penkios puikios priežastys valgyti rabarbarus

2016 m. gegužės 19 d. 15:14
Dabar yra pats rabarbarų sezonas. Daug kas mėgsta juos valgyti žalius, pamirkytus cukruje, kiti iš jų kepa pyragus ar verda kompotus.
Daugiau nuotraukų (1)
Jeigu ir jūs negalite atsispirti šiai nuostabiai daržovei, tiesiog puiku. Nes rabarbarus valgyti ne tik skanu, bet ir be galo sveika.
Interneto puslapis „Canadian living“ išvardijo penkis būdus, kaip rabarbarai gali pagerinti jūsų sveikatą. Štai jie:
1. Rabarbaruose yra tokių antioksidantų, kaip likopenas ir antocianinai, kurie padeda lengviau įveikti įvairius negalavimus.
2. Ši daržovė gali padėti sumažinti „blogąjį“ cholesterolį, taip pagerindama širdies sveikatą.
3. Rabarbarų stiebai yra puikus skaidulų šaltinis. Tai naudinga viškinimui.
4. Juose yra vitamino K, kuris mums yra labai svarbus, nes organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą.
5. Rabarbarai taip pat yra puikus vitamino C (šis vitaminas kaip niekas kitas naudingas mūsų imunitetui), taip pat kalcio, kalio ir magnio šaltinis.
Dar keli įdomūs faktai apie rabarbarus:
Ar žinojote, kad rabarbarų būna skirtingų spalvų: raudonų, rožinių ir žalių.
Rabarbaras ilgą laiką naudotas, kaip vidurius paleidžiantis vaistas.
Taigi valgykite rabarbarus ir naudokite juos savo gaminamiems patiekalams.
Receptų, ką galite pasidaryti iš rabarbarų, rasite sekdami „Skonio“ rubriką portale lrytas.lt.
rabarbarainaudadaržovės
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.