Dukano dieta susideda iš keturių etapų. Pirmojo etapo metu reikia valgyti vien baltyminius produktus, antrojo – baltymus kaitalioti su daržovėmis. Šių dviejų etapų metu numetamas nepageidaujamas svoris.
Per trečiąjį ir ketvirtąjį etapą, kurie skirti tam, kad numestas svoris nesugrįžtų, jau galima valgyti daugiau ir įvairesnio maisto.
Išsamiau apie įžymiąją Dukano dietą, padėjusią sulieknėti ir ne vienai įžymybei, portalas lrytas.lt rašė jau anksčiau.
Tie, kurie šia dieta domėjosi, o gal net jos ir laikėsi, turbūt pastebėjo, kad visų etapų metu reikia valgyti ir avižų sėlenų.
Pirmojo etapo metu kasdien reikia suvalgyti po pusantro valgomojo šaukšto avižų sėlenų, per antrąjį ir trečiąjį etapus – po du, o ketvirtąjį – net po tris šaukštus avižų sėlenų.
Kodėl? Avižų sėlenose gausu ne tik B grupės vitaminų, įvairių mineralinių medžiagų, bet ir skaidulų, kurios apsaugo nuo cholesterolio padidėjimo ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje.
Vartojant avižų sėlenas skatinamas maisto greitesnis judėjimas žarnynu ir jo pasišalinimas, o brinkdamos skrandyje sėlenos sukelia sotumo jausmą.
Tačiau kaip vartoti avižų sėlenas? Juk jos nėra įprastas produktas.
To paklaustas daktaras P.Dukanas patarė iš avižų sėlenų kepti blynus, kurie, pasak dietologo, yra jo vieni mėgstamiausių.
Jums reikės:
1,5 valgomojo šaukšto avižų sėlenų;
1,5 valgomojo šaukšto lieso graikiško jogurto;
1 kiaušinio.
Visą tai sumaišykite ir kepkite kaip įprastus blynus. Jei norite ne blynų, bet lietinių, įpilkite į tešlą ir vieną valgomąjį šaukštą vandens.
Avižų sėlenas, pasak, daktaro P.Dukano, naudinga dėti ir į įvairius patiekalus, pavyzdžiui, į namuose pasigamintą šokoladą iš kakavos. Tiesa, verdant šokoladą cukrų dietologas siūlė keisti natūraliu saldikliu – agavų sirupu, kuris esą sveikesnis.