Pasirodo, kad sudygusiuose česnakuose šios medžiagos atsiranda netgi daugiau. Dėl to sudygę česnakai kartais net priskiriami prie vadinamųjų superproduktų, rašo fhfn.org. Tyrimus atlikę ir rezultatus leidinyje ACS’ Journal of Agricultural and Food Chemistry paskelbę Pietų Korėjos mokslininkai tikina, kad sudygę česnakai yra idealus produktas žmonėms, kuriems rūpi gauti daugiau antioksidantų.
Sudygę česnakai superproduktu vadinami dėl to, kad jie gali padėti nugalėti ar atitolinti daugybę virusinių ar grybelinių ligų. Be to, šie česnakai gerokai efektyviau nei nesudygę numalšina apsinuodijimo simptomus.
Tyrėjas Jongsang Kimas paaiškino: „Augalams dygimo metu tampa pavojingos bakterijų, virusų atakos. Todėl dygdami jie išskiria tam tikrus chemikalus, vadinamus fitoaleksinais. Tai augalų imuninės sistemos junginiai, saugantys juos nuo kenkėjų. Daugelis šių chemikalų yra nuodingi bakterijoms ar virusams, tačiau žmonėms jie naudingi“.
Fitoaleksinai padeda nugalėti virusus, bakterijas ir nukenksminti laisvuosius radikalus, darančius žmogaus organizmui daug žalos.
Taigi, kitą kartą, kai rankose laikysite sudygusį česnaką, jokiu būdu jo neišmeskite.
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų kovo 4 dieną.