Tyrimas atskleidė: lietuviai – patys neišradingiausi virtuvėje

2016 m. sausio 25 d. 16:30
Kas antras Lietuvos gyventojas pripažįsta, jog jų kasdienis racionas nesikeičia diena iš dienos. Penktadalis teigia neturintys idėjų, ką naujo pasigaminti, o daugiau nei trys ketvirtadaliai renkasi tradicinius patiekalus.
Daugiau nuotraukų (5)
Atitinkamai, kasdienis gyventojų meniu apsiriboja maždaug dešimčia skirtingų patiekalų, kurie nesikeičia metai iš metų.
Vadovaudamasi šią situaciją atskleidusiais tyrimais, prieskonių gamintoja „Santa Maria“ Baltijos, taip pat Skandinavijos ir Beneliukso šalyse, Anglijoje, Airijoje bei Rusijoje pradeda vykdyti kampaniją, kuria ragina gyventojus atsisakyti nuobodžių patiekalų.
„Baltijos šalyse, taip pat Skandinavijoje atlikti tyrimai rodo, jog didžiajai daugumai šio regiono gyventojų trūksta polėkio ir motyvacijos ruošiant maistą. Atitinkamai, jie lengvai pasiduoda rutinai, kurią sunku sulaužyti. Liūdniausia, kad, palyginti su kaimynais, lietuviai mažiausiai išradingi virtuvėje – jų kasdienis meniu nesikeičia ir jie nuolatos gamina tuos pačius patiekalus“, – sako įgaliotas „Santa Maria“ atstovas Lietuvoje Rimantas Norvilas.
Apklausose 48 proc. lietuvių pripažino, kad jų kasdienis meniu diena iš dienos toks pat – jie nuolat gamina tą patį maistą. Taip teigiančių Latvijoje ir Estijoje buvo mažiau – po 41 proc. respondentų.
Labiausiai virtuvės rutina yra užvaldžiusi vyresnio amžiaus, vienišus bei vidurinį išsilavinimą turinčius Lietuvos gyventojus. Įvairesnių patiekalų gamina jauni, aukšto išsilavinimo, šeimas turinys respondentai.
Taip pat ženkliai mažiau lietuvių nei latvių ar estų yra girdėję apie pasaulio virtuvių, tokių kaip Meksikos, produktus.
Pavyzdžiui, beveik du trečdaliai (61 proc.) respondentų Lietuvoje nėra nei girdėję, nei ragavę tokių produktų, kaip tortilijos, salsa padažai ir specialūs prieskonių mišiniai meksikietiškiems patiekalams.
Latvijoje tokių respondentų skaičius siekia apie trečdalį (32 proc.), Estijoje – ketvirtadalį (26 proc.).
Siekdama keisti šią situaciją ir skatindama gyventojus atsisakyti nuobodžių patiekalų, „Santa Maria“ pirmiausia suorganizavo išskirtines vaišes Islandijoje dirbantiems tyrėjams.
Šalia Hekla ugnikalnio dirbančiai keturių mokslininkų komandai buvo nuskraidintas maisto autobusiukas ir surengtas įsimintinas vakaras su meksikietiškais patiekalais, jaukiu bendravimu bei juoku.
Video medžiagą iš šios keliones galima pamatyti https://bit.ly/1K0Dv8b.
Ja paremta ir visa „Santa Maria“ kampanija, kuri taip pat apims naujus produktus bei aktyvią komunikaciją internetinėje erdvėje: socialiniuose tinkluose bei kompanijos interneto svetainėje pateikiama video medžiaga, patarimai, informacija bei receptai, taip raginant vartotojus išbandyti naujoves ruošiant ir mėgaujantis maistu.
tyrimasMitybamitybos racionas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.