Dažniausiai košės valgomos pusryčiams, bet mėgstamos ir vakarienei. Tiesa, pusryčiams gal ir nesinori sunkios žirnių košės, o vakarienei – avižinių dribsnių. Bet tinkamai parinkta ir skaniai išvirta košė yra ir skani, ir sveika.
Sužinokite, kuo kuri košė naudinga.
Grikių košė
Grikių kruopose yra daug vitaminų, skaidulų, folio ir kitų organinių rūgščių. Ši košė padeda sumažinti kraujo spaudimą ir cholesterolio kiekį kraujyje.
Avižinių kruopų košė
Tai puikus skaidulų, vitaminų, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų šaltinis. Ji naudinga tiems, kuriuos vargina virškinimo sutrikimai. Be to, pastebėta, kad ji padeda įveikti depresiją ir liūdnas mintis. Tačiau nepiktnaudžiaukite – nevalgykite jos kiekvieną rytą. Šioje košėje yra medžiagų, kurios trukdo pasisavinti kalcį ir kitas naudingas medžiagas.
Perlinių kruopų košė
Ji labai naudinga sportuojantiems, nes suteikia sprogstamosios energijos ir ištvermės. Be to, teigiama, kad ji padeda išvengti peršalimo ligų ir tinka jomis susirgus. Taip pat ji stabdo riebalų kaupimąsi organizme ir jį valo nuo toksinų.
Žirnių košė
Taip pat gausybės vitaminų ir mineralų šaltinis. Ji padeda pašalinti nuovargį, blogą nuotaiką ir apsaugoti širdį, rašoma interneto svetainėje „Tak prosto“.
Kukurūzų košė
Naudinga virškinamajam traktui, be to, suteikia daug energijos. Teigiama, kad ji stabdo senėjimo procesus.
Ryžių košė
Tai tikras išsigelbėjimas tiems, kurie nemėgsta baltymų. Joje daug krakmolo ir sudėtinių angliavandenių, kurie suteikia daug energijos.
Kvietinių kruopų košė
Turi įtakos medžiagų apykaitai organizme. Joje daug vitamino D, ne tik stiprinančio nagus ir plaukus, bet ir turinčio poveikio imuninei sistemai. Kvietinių kruopų košėje labai daug kalio, aminorūgščių, įvairių vitaminų ir kitų vertingų medžiagų. Todėl ši košė – nepamainoma tiems, kurie nori saugoti savo širdį.
Manų košė
Joje nėra labai daug vitaminų ar mineralinių medžiagų, todėl šia koše nereikėtų piktnaudžiauti. Ji naudinga tiems, kurie skundžiasi virškinamojo trakto veikla.