„Pagal kalorijų kiekį, glikeminį indeksą ir glitimo kiekį, balta ir juoda duona yra labai panašios, tad jei manote, kad juoda duona sveikesnė – klystate“, – sakė gydytojas.
A. Unikausko tvirtinimu, išimtimi gali būti laikoma tik juoda duona, pagaminta vien iš rugių. Tačiau tokios duonos parduotuvių lentynose rasti dabar gana sunku.
„Pilno grūdo duona – gaminys iš nešlifuotų grūdų ir rūpaus malimo nevalytų miltų, kurie turi sudaryti daugiau nei 50 proc. šios rūšies duonos sudėties. Tačiau gamintojai dažnai ją paskanina kenksmingais priedais, kurie neretai suardo sveikatą“, – perspėjo gydytojas.
Kokie duonoje esantys priedai kenkia mūsų sveikatai? Atsakymas – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“.