Prieš pradėdami darbus mes turime kūną papildyti maistu. O ką rytais valgo arba valgydavo tie, kurie sulaukė nemažos sėkmės?
Senamadiški R.Bransono pusryčiai
Kiekvieną rytą milijardierius verslo grupės „Virgin Group“ įkūrėjas Richardas Bransonas valgo vaisių salotas ir avižinius dribsnius – patiekalą, panašų į Vokietijoje ir Šveicarijoje mėgstamą granolą.
Portalas inc.com rašė, kad kartais seras R.Bransonas pusryčiams valgo rūkytos riebios žuvies, kuri jau dešimtmečiais yra nepopuliari.
Geležinė ledi valgydavo kukliai
1979 metais žurnalistei Katherine Hadley duotame interviu Didžiosios Britanijos premjerė, geležine ledi praminta Margaret Thatcher teigė, kad ji stengiasi valgyti mažai.
Kai pusryčiaudavo, geležinė ledi tik išgerdavo kavos ir suvalgydavo pusę greipfruto.
„Aš rytais daug nevalgau, kad energijos turėčiau visai dienai,“ – teigė M.Thatcher.
J.Timberlake'as pusryčiauja du kartus
Interneto portalas „Business Insider“ rašo, kad dainininko Justino Timberlake'o pirmieji pusryčiai susideda iš vaflių su linų sėmenimis ir migdolų sviestu bei plaktos kiaušinienės iš vieno kiaušino.
Pavalgęs dainininkas sportuoja, o po to suvalgo dar vieną kiaušinį arba išgeria baltymų kokteilį.
„Aš paprastai sportuoju, tad galiu valgyti sočiau“ – teigė jis portalui „Bon Appétit“.
Pusryčiams – žolelių kokteiliukai
Kat Cole, JAV įmonių grupės „Focus Brand“, kuriai priklauso tokie prekės ženklai, kaip „Auntie Anne’s“, „Carvel“ ar „Cinnabon“, prezidentė, rytą visada pradeda nuo 700 mililitrų vandens.
Kai nekeliauja, ji pusryčiams pakelia po taurelę tirštojo kokteilio su ciberžolėmis, daigintų kviečių sultimis ir alaviju, o prieš 7.30-8.00 val. pradėdama darbą suvalgo baltymų batonėlį.
Sotūs W.Churchillio pusryčiai
Priešingai dabartinei madai valgyti lengvai, Didžiosios Britanijos premjeras Winstonas Churchillis visada pusryčiaudavo gausiai. Jis pusryčiams valgydavo keptą kiaušinį, duonos skrebutį, uogienę, šaltos mėsos, greipfrutą ir išgerdavo viskio su soda.
„The Telegraph“ rašo, kad W.Churchillis norėdavo, kad jo pusryčiai būtų patiekiami ant dviejų padėklų.
Ant pirmo padėklo W.Churchillis norėdavo matyti keptą kiaušinį, paskrudintos duonos, uogienės, sviesto, kavos, pieno, šaltos vištienos ar kitokios mėsos. Ant antro padėklo jis pageidaudavo gauti greipfrutą, cukraus indelį, stiklinę šviežių apelsinų sulčių ir viskio su soda.
Papusryčiavęs jis nusiplaudavo rankas ir surūkydavo savo rytinį cigarą.
Parengė Giedrė Balčiūtė