Kokios mėsos pasiūlyti mažiesiems gurmanams?

2015 m. birželio 30 d. 13:21
Gerda Morozovienė
Visi tėvai, besirūpinantys savo atžalomis, stengiasi jiems pasiūlyti kuo labiau subalansuotą, įvairiapusį ir naudingųjų medžiagų kupiną maistą. Ar kada susimąstėte, kokios kokybės mėsos produktais maitinate savo mažuosius?
Daugiau nuotraukų (1)
Ar pakankamai vertingų medžiagų su mėsa gauna mažieji? Svarbus ir vaikų suvartojamas daržovių kiekis – ar pakankamai jų vaikas gauna per parą?
„Subalansuota mityba labai svarbi ne tik suaugusiems – ypač tai svarbu mažiesiems. Vaikai, kuriems yra daugiau nei metai, turėtų per dieną suvartoti iki 100 gramų mėsos. Tačiau ne kas dieną, optimalu – 3-5 kartai per savaitę. Kitomis dienomis mėsą pakeiskite žuvimi ar kiaušiniais“, – sakė asmeninė trenerė ir mitybos specialistė Rūta Beišytė.
„Į mūsų parduotuvę, kurioje prekiaujama tik kokybiška mėsa, vis dažniau užsuka jauni tėveliai, norintys savo vaikams pasiūlyti tik šviežios mėsos gaminių. Labai dažnai į jų krepšelį patenka jautiena, kuri ypač svarbi dėl joje esančios geležies, cinko, vitamino B. Pirkėjai žino, kad pasirinkę jautieną – neapsiriks. Parduotuvėje – tik šviežia jautiena, atvežta tiesiai iš ūkininkų, kurie gyvulius augina be hormonų, be streso ir šeria tik natūraliais pašarais“,- teigė parduotuvės „Gegio stalui“ vadovė Renata Martinkutė-Kirdienė.
Pasak jos, daugelis mano, kad vertingiausia mėsa vaikams – jautiena, tačiau daug maistingųjų medžiagų yra ir šviežioje triušienoje.
„Ši mėsa ypač tinka vaikams, mat ji nesukelia alergijos, organizmas ją itin lengvai pasisavina. Mažyliams rekomenduojame triušieną troškinti ir patiekti su garuose virtomis daržovėmis – puikiai tinka morkos arba moliūgai“, – teigė R. Martinkutė-Kirdienė. 
Mitybos specialistė R. Beišytė patarė atėjus vasarai stengtis valgyti kuo daugiau šviežių agurkų ir pomidorų.
„Valgykite salotų lapus, ridikėlius, špinatus. Mažiesiems užkandžiautojams puikiai tinka ir morkos. Jas galima valgyti tiek tarkuotas, tiek pasiūlyti vietoje saldainių ar šokoladinių batonėlių. Viskas priklauso nuo įpročių – jei ant stalo vaikas matys morkas, paprikas, pjaustytus agurkus, ridikėlius ir kitų daržovių asorti, jis nuolat juos kramsnos ir gaus taip naudingus vitaminus“, – sakė mitybos specialistė.
Pasak R.Beišytės, tėveliai turėtų atminti ir maisto derinimo taisykles, kurios galioja kiekvienam iš mūsų: “Bet kokia mėsa, ar tai būtų vištiena, ar kiauliena, ar veršiena, turi būti derinama su daržovėmis. Praėjo laikai, kai siekdami sotumo jausmo, mėsą valgydavome su bulvėmis ar makaronais. Pats tinkamiausias pasirinkimas prie keptos, virtos ar troškintos mėsos – šviežios daržovės.“
MitybamėsaVaikų maitinimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.