Pasirodo, tai vienas sveikiausių užkandžių. Pistacijose esančios medžiagos spartina medžiagų apykaitą, mažina cholesterolio kiekį ir lėtina senėjimą.
Kuo naudingos pistacijos?
1. Užtenka keletą dienų pakramsnoti pistacijų, ir cholesterolio kiekis sumažėja 20 proc. Tad šie riešutėliai saugo nuo širdies ligų.
2. Pagal antioksidantų kiekį pictacijos kartais vadinamos riešutų čempionėmis. Antioksidantai spartina ląstelių atsinaujinimo procesus, lėtina senėjimą.
3. Pistacijose yra antioksidantų liuteino ir zeaksatino – jie labai reikalingi geram regėjimui išsaugoti.
4. Be to, pictacijos yra vitamino E – svarbaus antioksidanto, mažinančio vėžio riziką.
5. Pistacijos – puikus skaidulų šaltinis – jos ženkliai paspartina medžiagų apykaitą ir teigiamai paveikia virškinimo sistemą, sumažina apetitą. Tad šie riešutai naudingi lieknėjantiems ar norintiems išsaugoti kūno formas.
6. Šių riešutų turėti dažniau kramsnoti vyrai – kasdienis jų valgymas sustiprina vyrų lytinį pajėgumą.
7. Kartais pistacijos dar vadinamos natūraliu botoksu – kai kurie grožio specialistai raukšlių profilaktikai rekomenduoja kasdien suvalgyti penkias-dešimt pistacijų.
Kaip valgyti pistacijas? Kramsnokite kaip užkandį, berkite į salotas, gardinkite žuvį, makaronų patiekalus – gurmaniškus potyrius derinkite su nauda organizmui.