Ananasas ne tik malšina alkį. Šiame vaisiuje yra biologiškai veikliosios medžiagos bromelaino, kuri padeda virškinti. Kad išvengtumėte sunkumo jausmo, o organizmas greičiau pasisavintų baltymus, po sočių pusryčių ar pietų patartina išgerti ananasų sulčių arba suvalgyti riekelę šviežio ananaso.
Daugiausia bromelaino yra susikaupę ananaso viduryje, o konservuotuose ananasuose bromelaino nėra, nes jis suyra ananasą termiškai apdorojant.
Tačiau valgyti šviežią ananasą kartais – tikras iššūkis, ypač jeigu šis vaisius netinkamai supjaustytas. Kai tenka jo atsikąsti nuo didelio gabalo, neilgai trukus lūpų kampučiuose pajuntame perštėjimą.
Pjaustydami ananasą negailėkite minkštimo, esančio šalia žievės. Būtent žievėje esančios medžiagos gali erzinti burnos gleivinę, dėl jos degina ir peršti lūpos, ypač jei vaisius nelabai prinokęs.
Todėl pirmiausia patartina nupjauti abu ananaso galus ir perpjauti vaisių išilgai į keturias dalis.
Palei žievę išpjaukite minkštimą, o jį supjaustykite trikampiais gabalėliais ir patiekite ant tos pačios žievės.