Jis tarsi gyvybės eliksyras, palaikantis 36 metų krepšininko jėgas ir padedantis kautis su jaunesniais varžovais. „Sultinys yra puikus valgis. Jis suteikia man energijos, jėgų ir užsidegimo“, – pripažino pats krepšininkas. Labiausiai jam patinka sriuba su vištiena, kuriai pagaminti naudojamas sultinys.
C.Shanahan įsitikinusi, kad sultinys padeda krepšinio žvaigždei ne tik palaikyti jėgas, bet ir greičiau atsigauti po traumų, mat jame yra daugybė naudingų medžiagų.
Verda net aštuonias valandas
Sultinį C.Shanahan įtraukė į daugelio „Lakers“ krepšininkų mitybą. Klubo virtuvės šefė jį verda kasdien, o virimo procesas trunka net aštuonias valandas. Kad spėtų laiku pagaminti sultinį, darbą ji pradeda penktą valandą ryto. „Tinkamai pagamintas sultinys – tarsi skystasis auksas“, – teigė komandos fizinio rengimo treneris T.DiFrancesco. Jis tiki, kad sultinys padeda palaikyti komandos fizinę būklę.
T.DiFrancesco išdavė, kaip atskirti tikrą, gerą sultinį: „Jeigu įdėsi jį į šaldytuvą ir paliksi pernakt, jis pavirs drebučiais. Toks sultinys kūnui yra tarsi magiškas eliksyras“.
Kai kuriems žmonėms pakeičia kavą
Tikras, tirštas, ilgai virtas sultinys pastaruoju metu užkariauja vis daugiau amerikiečių simpatijų. Tai nėra paprastas sultinys, išvirtas iš mėsos.
Toks sultinys būtinai turi būti verdamas iš daug kaulų, – tuomet jame bus daug kolageno, naudingųjų aminorūgščių, mineralinių medžiagų. Viso to, kas sultinį padaro ypač vertingu.
Tokiu sultiniu itin žavisi tie, kurie laikosi Paleo dietos – tai tokia mitybos kryptis, kai valgoma tik tai, ką valgė mūsų protėviai.
Sultinys šios mitybos šalininkams pakeičia kavą ar arbatą – ir vienas, ir kitas gėrimas yra draudžiamas, kaip ir pieno produktai.
Niujorke vienas restoranas net pasiūlė kelių rūšių sultinį vienkartiniuose puodeliuose – jį galima išsinešti ir gurkšnoti gatvėje, biure ar namuose.