Šis aštrus prieskonis puikus dar ir tuo, kad tinka praktiškai viskam – ir desertams, ir pagrindiniams patiekalams.
Tačiau netoleruojantiems aštraus maisto reikia saikingai vartoti imbierą – jis gali pasirodyti aštresnis net už aitriuosius pipirus.
Kokios tos priežastys, dėl kurių verta namuose visuomet turėti imbiero šaknies?
1. Jaučiate, kad puola virusai? Pasiruoškite imbiero arbatos. Sutarkuokite gabalėlį šaknies, dėkite į puodelį ir užpilkite neseniai užvirusiu vandeniu. Pagardinkite arbatą šaukšteliu medaus ir griežinėliu citrinos.
2. Imbieras pagerina apetitą. Jeigu dingo noras valgyti, prieš pietus ar vakarienę pakramsnokite šviežio imbiero. Jis sužadins apetitą ir paskatins virškinimo sulčių išskyrimą.
3. Imbieras padeda virškinimui ir pagerina maistinių medžiagų įsisavinimą.
4. Imbiero arbata arba jo valgymas išvalo kvėpavimo kanalus, taip pat ir sinusus, - pajusite, kad kvėpuoti galite lengviau.
5. Skrendant lėktuvu ar plaukiant laivu jus pykina? Pakramtykite imbiero. Imbieras padeda įveikti ir rytinį pykinimą, ir pykinimą, atsiradusį dėl chemoterapijos ar dėl supimo ligos.
6. Pučia pilvą? Imbieras mažina dujų susikaupimą žarnyne.
7. Urzgia pilvas? Pakramtykite imbiero.
8. Imbieras turi savybių, slopinančių uždegimą. Kartais jis net vadinamas natūraliu aspirinu. Jis naudingas tuomet, kai suka sąnarių skausmai, skauda raumenis. Įlašinkite imbiero aliejaus lašų į vonią ir pasilepinkite joje.
9. Miegamajame trūksta aistros? Paaštrinkite savo sriubą gabalėliu imbiero. Šis šakniavaisis atrodo nepatraukliai, tačiau turi stulbinančių afrodiziakiškų savybių.