Išsiilgusiems pavasariško oro ir skanaus grilinto maisto aromato
Straipsnį norėtume pradėti nuo netikėto pasiūlymo. Artėjant Velykoms, dažnas lietuvis ieško idėjų, ką pagaminti, kuo švenčių metu vaišinti svečius. Tačiau tikrai verta pagalvoti ir apie tai, kur gaminsite vaišes ir kokiu būdu.
Išsiilgusiems šilto oro ir skanaus grilinto maisto aromato turime puikų pavasarinį „Kamado Bono“ pasiūlymą. Tikėtina, jau žinote visi, tačiau dar kartelį priminsime: „Kamado Bono“ – tai keraminių kepsninių prekės ženklas, sulaukęs itin didelio populiarumo tarp tų, kurie vertina gerai ir teisingai pagamintą maistą. O galimybių juk tiek daug – ir šašlykai, ir puikiai apskrudęs viščiukas, ir steikai, traškios bulvės ar jūros gėrybės. Su „Kamado Bono“ lengvai pagaminsite absoliučiai viską ir skaniai!
Tad ir šį pavasarį „Kamado Bono“ skelbia akciją, kurios metu perkant didžiuosius kepsninių modelius, dovanojamas 100 Eur dovanų kuponas kepsninės priedams, aksesuarams įsigyti. Taigi gausite ir puikią kepsninę, kuri tarnaus ilgai, ir galimybę pasirinkti tai, ko labiausiai reikia prie jos. Kad ir populiariausių Lietuvoje „Texas Club“ anglių.
Pasiūlymas galioja iki kovo 31 d. „Kamado Bono“ salonuose Vilniuje ir Kaune, internetinėje parduotuvėje www.kamadobono.lt ir visų oficialių partnerių prekybos vietose – „Senukai“, „Avitela“, „Technorama“, „Topocentras“, „Bigbox“ ir kituose.
Lai Velykos būna spalvingos, sočios ir džiaugsmingos!
„Mėsos broliai“ – specializuotos mėsos gaminių ir griliaus prekių parduotuvės Vilniuje bei Kaune – ir vėl skuba į pagalbą, norintiems skaniai ir lengvai pamaitinti savo svečius per Velykas!
Šį kartą siūlomi nepamainomos klasikos hitai, kurie jau yra išbandyti laiko ir nepalieka abejingų. „Mėsos brolių“ komanda ypač džiaugiasi ir didžiuojasi „Pâté en croute“ – prancūzišku mėsos pyragu su kiauliena, figomis ir pistacijomis bei jautienos rostbifu su traškia plutele. Šiuos ir kitus receptus sukūrė restorano „Protėviai“ šefas Dominykas Kupčinskas.
Į velykinį pasiūlymą įtraukta ir įdaryta antis (kaip gi be jos?) bei kiaulienos vyniotinis „Porchetta“. Taip pat „Mėsos brolių“ išgirdo savo klientų prašymus dėl Velingtono kepsnio – šis itin didelio populiarumo sulaukęs patiekalas grįžo, tad galite užsisakyti jį savo šventiniam stalui. Tik paskubėkite!
Visiems patiekalams pagaminti namuose tereikės orkaitės ir vidinės temperatūros matavimo termometro. Specializuotose parduotuvėse jums įteiks aiškias instrukcijas, kaip tinkamai išsikepti jūsų pasirinktą gaminį.
Tad esate kviečiami pateikti užsakymus gyvai bet kurioje „Mėsos brolių“ parduotuvėje arba užpildyti užsakymo formą puslapyje www.mesosbroliai.lt/sventinis-meniu.
Stilingas ir jaukus Velykų pusryčių stalas: 3 serviravimo idėjos
Velykos – tai ne tik laikas, kai gamta pabunda iš žiemos miego, bet ir šeimos susibūrimo metas, kupinas šilumos, meilės ir bendrystės jausmo. Prie velykinio pusryčių stalo susitinka artimiausi žmonės, todėl verta pasistengti, kad jis ne tik būtų nuklotas gardžiais patiekalais, bet ir džiugintų akį bei atspindėtų šios nuostabios pavasario šventės dvasią. Tam, kad galėtumėte tai lengvai įgyvendinti, indų bei aksesuarų namams salonų „Žana“ komercijos vadovė Viltė Kačerauskaitė dalinasi net trimis stilingo ir jaukaus Velykų pusryčių stalo serviravimo idėjomis.
1. Blizgūs nerūdijančio plieno indai – funkcionalumo ir elegancijos derinys. Tai viena ryškiausių šių metų tendencijų – tobulai tinka išskirtiniam velykiniam pusryčių stalui. Tokie indai itin pagyvina ir paįvairina serviruotę, suteikdami jai elegancijos bei šiuolaikiško žavesio. Metalinės ledainės, taurės, kiaušinių laikikliai, įvairios padažinės, tortinės, skrudintos duonos laikikliai – tai prabangūs, funkcionalūs ir ilgaamžiai stalo serviravimo indai, puikiai tinkantys ne tik šventėms, bet ir kiekvienai dienai. Tarkim, skrebučių laikiklis padės išlaikyti paskrudintos duonos traškumą ir tvarką bei švarą ant stalo.
Nors neretai gražiausius daiktus esame linkę pataupyti ypatingoms progoms, V.Kačerauskaitė Marmienė indus namams skatina rinktis taip, lyg kiekviena diena būtų tarsi šventė. Iš kokybiškų medžiagų (nerūdijančio plieno, porceliano, grūdinto stiklo ir krištolo) pagaminti indai yra atsparesni dėvėjimuisi ir dūžiams, todėl tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
2. Velykinės dekoracijos – spalvų ir formų žaismas. Dekoratyviniai putpelių kiaušiniai, žaismingi zuikiai, spalvotos plunksnos, gėlėmis išmarginta stalo tekstilė – Velykų dekoras, padėsiantis sukurti pavasarišką ir šiltą nuotaiką. Spalvota stalo tekstilė ir servetėlės suteiks šventiniam stalui daugiau gyvybės ir žaismingumo. O unikalių formų vazos puikiai tiks tiek skintoms gėlėms pamerkti, tiek originalioms velykinėms kompozicijoms sukurti.
Tam, kad dekoruodami Velykų pusryčių stalą išvengtumėte chaotiško vaizdo, Viltė pataria vadovautis taisykle – mažiau yra daugiau. Anot jos, dažniausiai pakanka vos kelių akcentų, kad šventinis stalas atrodytų gyviau ir patraukliau. Neperkrauti stalo dekoracijomis reikėtų ir dėl to, kad jos netrukdytų bendrauti ir pasiekti patiekalų. Galiausiai nepamirškite užtikrinti, kad kiekvienas prie stalo sėdintis žmogus turėtų pakankamai vietos.
3. Nestandartinių formų įrankiai – netikėtumo elementai. Nustebinkite savo šeimos narius ar svečius, įtraukdami į šventinio pusryčių stalo serviruotę ką nors netikėto, tarkim, nestandartinių formų įrankius. Šiais metais „Žana“ asortimente jų itin gausu: nuo plikas medžių šakas primenančių stalo įrankių iki šaukštų, peilių ir šakučių, atrodančių lyg senoviniai žemės ūkio įrankiai. Gamtos įkvėpti stalo įrankiai pasižymi natūralia ir unikalia išvaizda, idealiai tinkančia tiems, kurie mėgsta išsiskirti. Galite būti tikri, jog tokių netikėtų elementų įtraukimas į velykinio pusryčių stalo serviruotę ne tik sužavės kiekvieną prie jo sėdintį, bet ir pavers šventinius pusryčius dar įsimintinesniais.
Apibendrindama šias idėjas Viltė pabrėžia, jog kuriant Velykų stalą, svarbiausia – ne tik estetika, bet ir šiluma bei meilė, kurią įdėjote rengdami šventę sau ir savo artimiesiems. Taigi, tegul tos šilumos ir meilės būna kuo daugiau, o šis straipsnis lai įkvepia sukurti stilingą, jaukią ir šventišką atmosferą, kuri džiugintų kiekvieną. Apsilankykite „Žana“ salonuose ir pasinerkite į įvairių dekoracijų ir aksesuarų pasaulį, kuris tikrai gali praturtinti jūsų kasdienybę ir padaryti šventes dar spalvingesnėmis!
UAB „Arkietė“ – viena didžiausių indų, virtuvės reikmenų, praktiškų dovanų ir aksesuarų namams importuotojų Lietuvoje, jungianti prekių ženklus „Žana“ ir „Dishery“.
3 gurmaniški pasiūlymai gražiausiai pavasario šventei
Artėjant Velykoms, daugelis žmonių ieško ypatingų gurmaniškų dovanų, kurios praturtintų šventinį stalą ir paįvairintų tradicines vaišes. Šiais metais savo parduotuvėse „Wine Maker“ Vilniuje ir Kaune siūlo įsigyti tris ypatingus gurmanų gėrybių derinius, kurie tikrai patenkins net išrankiausio skonio mėgėjus.
Pirmasis pasiūlymas – įvairiaspalviai gurmaniški „Venchi“ – vieno populiariausių šokolado gamintojų Italijoje – šokoladiniai kiaušiniai. Šie rankų darbo šedevrai, gaminami iš aukščiausios kokybės šokolado, neabejotinai suteiks prabangos jausmą kiekvienam šventiniam stalui. Velykos yra laikotarpis, kai krikščionys mini Jėzaus prisikėlimą iš numirusių, pergalę prieš mirtį. Šokoladinis kiaušinis dažniausiai naudojamas kaip simbolis, kuris išoriškai primena tikrąjį kiaušinį, bet tuo pat metu yra pilnas gardaus šokolado bei atspindi šį atgimimą ir naujo gyvenimo pradžią. Pavasaris – tai metas, kai gamta atgyja, prasideda žydėjimas, o žmonės žiūri į priekį su viltimi ir optimizmu. „Venchi“ šokoladiniai kiaušiniai, dažniausiai puošiami spalvingais ir gražiais raštais ar piešiniais, taipogi atspindi gamtos grožį ir gyvybingumą. Kita vertus, didieji kiaušiniai simbolizuoja ir džiaugsmą bei bendrystę šeimoje ar bendruomenėje. Juk Velykos – laikas, kai žmonės renkasi prie šeimos stalo, dalinasi vaišėmis ir džiaugiasi buvimu drauge. Šokoladinis kiaušinis tampa ne tik gardžiu, bet ir ypatingu simboliu, kuris kuria šilumos ir džiaugsmo atmosferą.
Antras pasiūlymas – tai tradicinis Italijos Velykų pyragas „Colomba“ iškeptas Sicilijoje, „iMori“ kepykloje. Šis pyragas, primenantis balandį, taip pat simbolizuoja naują pradžią ir atgimimą. Jis gaminamas iš rinktinių ingredientų, yra turtingo skonio, kurio sudėtyje yra kiaušinių, cukraus, miltų ir sviesto – tai suteikia puikiai subalansuotą skonį. Tačiau tai nėra paprastas pyragas – jame taip pat gali būti įvairių uogų, citrusinių vaisių ar kremų, suteikiančių pyragui papildomų skonių; jis neretai dekoruojamas glazūra ir cukriniais pabarstukais. „Colomba“ ne tik skanus, bet ir turtingas simbolika. Jis asocijuojasi su naujo gyvenimo pradžia, naujų galimybių atradimu ir draugyste. Valgant šį pyragą per Velykas, žmonės kartu džiaugiasi švente, pagerbia tradicijas ir tą akimirką, kai Jėzus prisikėlė iš numirusių. Per Velykas „Colomba“ dažnai skiriama kaip dovanėlė artimiesiems ir draugams. „Wine Maker“ siūlo rinktis „iMori“ tradicinius „Colomba“ pyragus puošniose skardinėse dėžutėse arba praturtintus papildomais skoniais – mandarinų gabalėliais, pistacijų ar citrinų kremu, supakuotus spalvingose dovanų dėžutėse.
Taipogi šventiniam vaišių stalui rekomenduojama pasirinkti olandiškus sūrius iš plataus jų asortimento. Henri Willig pradėjo gaminti sūrį dar 1974-aisiais. Nuo pat pradžių H. Willig buvo pažangus naujų produktų kūrėjas: devintojo dešimtmečio pradžioje jis buvo pirmasis sūrininkas, sukūręs „Gouda“ stiliaus sūrį iš ožkos pieno. Tai buvo jo sėkmės receptas. Nuo tada jo sūrinė išaugo į aukščiausios kokybės sūrių tiekėją, kurios klientai yra daugiau nei 35 šalyse. „Wine Maker“ parduotuvėse galite rasti platų olandiškų sūrių asortimentą. Šie trys pasiūlymai padės sukurti nepakartojamą Velykų atmosferą, praturtins šventinį stalą ir suteiks džiaugsmo jūsų artimiesiems bei draugams. Apsilankykite „Wine Maker“ parduotuvėse Vilniuje – „Ogmios mieste“, „Panoramoje“ ir „Ozo parke“ bei Kaune „Megoje“. Su tokia gausia gurmaniška kolekcija jūsų Velykos taps ne tik skanios, bet ir nepakartojamos!
Unikalūs lietuviški padažai jau spėjo užkariauti virtuvės šefų širdis
„BUGA‘s“ padažai – tai išskirtinis lietuviškas produktas, vertinamas ne tik Lietuvoje, taip pat sėkmingai parduodamas ir užsienio rinkose.
Virėjų-profesionalų teigimu, jei kartą į savo virtuvę įsileidai „BUGA's“ padažus, supranti, kad tavo kulinarinių galimybių ribos nenusakomai išsiplėtė. Norisi išbandyti naujus skonius, susikurti savus receptus. Matyt, dėlto juos mielai naudoja tiek profesionalai, tiek kulinarijos mėgėjai.
Gausiame skonių pasirinkime kiekvienas atranda savo mėgstamą: nuo miško uogų padažų iki egzotinių pagardų ar grilio patiekalams skirtų padažų bei glazūrų. Su „BUGA’s“ galite gardinti sriubas, glazūruoti BBQ kepsnius, marinuoti mėsą, patiekti prie sūrių, žuvies ar salotų.
Vaisiniai, prieskoniniai, saldžiarūgščiai, aštrūs ir švelnūs... Kiekvienas suranda savo skonį ne tik mėgiamam patiekalui pagardinti, bet ir įgyvendinti savo beribes kulinarines fantazijas. Štai keletas išskirtinių „BUGA's“ receptų Velykų stalui!
Baravykų ir sūrio pyragėliai su spanguolių padažu
Reikės: kelių lapelių bemielės šaldytos tešlos, 3 vnt. vidutinio dydžio baravykų, 1 svogūno, 200 ml. riebios grietinėlės, gabalėlio brie ar pelėsinio sūrio, 100 ml balto sauso vyno, „BUGA‘s“ spanguolių padažo, sviesto kepimui, druskos, pipirų.
Eiga: Svogūną ir baravykus supjaustome griežinėliais, su sviestu apkepame svogūnus, sudedame baravykus, lengvai apkepame ir pilame vyną, beriame druskos, pipirų pagal skonį, supilame grietinėlę ir dar 1 – 2 min. troškiname. Atšilusią bemielę tešlą išklojame į formeles ir kepame orkaitėje 200 C kol pakils. Susiformavusius krepšelius pripildome troškintais vyne ir grietinėlėje baravykais, ant viršaus dedame sūrį ir vėl šauname į orkaitę 5 min. Kai sūris aptirpsta, ištraukiame pyragėlius ir paskaniname spanguolių padažu.
Anties krūtinėlės salotos su granatų padažu
Reikės: anties krūtinėlės, 1 apelsino, salotų, druskos, pipirų, prieskonių žolelių, „BUGA‘s“ granatų padažo.
Eiga: Lengvai pamarinuokite anties krūtinėlę (druska, pipirai, prieskoninės žolelės), įkaitintoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių po 3 min., tuomet dėkite į orkaitę ir dar pakepkite apie 10 min. Ištraukus krūtinėlę iš orkaitės uždenkite folija 5 min., vėliau supjaustykite ir patiekite su šviežiomis salotomis. Šalia labai tiks karamelizuotų apelsinų riekelės ir pora šaukštų puikaus granatų padažo.
Silkės užkandis su svogūnų čatniu
Reikės: kelių riekelių juodos su grūdais ir sėklomis duonos, silkės, šlakelio aliejaus, 2 š. majonezo, krapų, salotų lapų, „BUGA‘s“ svogūnų čatnio.
Eiga: Į įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, iš abiejų pusių apkepkite duonos riekes. Duoną supjaustykite mažesniais gabalėliais, patepkite majonezu, sumaišytu su krapais, dėkite salotų lapus, silkės gabalėlius, ant viršaus – svogūnų čatnio. Skanaus!
„BUGA's“ padažai – puiki dovana visiems mylintiems maistą. Idealiai tiks švenčių proga ar grilio sezono atidarymui. Visą produktų asortimentą rasite elektroninėje parduotuvėje www.bugas.lt, taip pat prekybos centruose.
Vyno ekspertų komanda padės maisto ir gėrimų derinimo klausimais
„The Hedonist“ vyno parduotuvė gali atrakinti vyno pasaulį jums tiek fizinėje (Gynėjų g. 14, Vilnius), tiek ir elektroninėje www.hedonist.lt parduotuvėse, siūlydama išskirtinių ir retų gėrimų asortimentą. Vyno ekspertų komanda nuolatos organizuoja vyno kursus, degustacijas, vyno ir maisto derinimo renginius, vynuogių pažinimo dienas.
„The Hedonist“ someljė Dariuš Miler velykiniam stalui pataria rinktis universalius gėrimus, kurie tiks prie daugelio patiekalų iš kiaušinių. Verta pasidomėti vyndariais, tradiciniu metodu gaminančiais putojantį vyną, šampaną ar Cremant, gaivius ir lengvus ar vidutinio kūno baltuosius. Pavasario švenčių metu dažniausiai pirmauja Sauvignon Blanc, Verdejo, Albarino, Gruner Veltliner, Godello vynuogių veislės. Jei visgi esate raudonųjų vynuogių gerbėjas, ieškokite gaivaus varianto, kur nedaug taninų: Pinot Noir, Gamay vynuogės, Valpolicella ar Chianti regionai.
Norintiems kartu su artimaisiais pakelti taurę, siūloma atrasti nealkoholinių vynų lentyną. „Chavin“ vyninė Prancūzijoje jau daugiau nei 10 metų specializuojasi nealkoholinių vynų srityje. „The Hedonist“ parduotuvėje rasite vynų kolekciją pažymėtą „Zero“ žodeliu, kuris ne tik žymi, kad vynai be alkoholio, bet ir tai, kad šio vyno gamyboje nenaudojama pridėtinių skonių, aromatų, cukraus ir sulfitų. Praturtinkite šventinį stalą baltojo, raudono ar putojančio dealkoholizuoto vyno taure.
Skubantiems šventę sutikti svečiuose, siūloma nesukti galvos dėl dovanų – jomis jau pasirūpino išmoninga „The Hedonist“ komanda. Bet kokią šventę ar dovaną galite paversti įspūdinga, pasirinkdami gėrimus didelio formato buteliuose. O jų asortimentas „The Hedonist“ fizinėje ir elektroninėje parduotuvėse bene didžiausias Lietuvoje. Nustebinkite savo artimuosius ar bičiulius Velykų proga net 6 litrų talpos gėrimo buteliu!
Čia taipogi galite rasti ne tik įvairių dovanų variantų, bet ir gurmaniškų skanėstų, kurie galėtų puikuotis ant šventinio stalo: užtepėlės ir pagardai, aliejus ir actas, prieskoniai ir kt. Beje, „The Hedonist“ komanda visuomet jums patars maisto derinimo klausimais: koks gėrimas prie kokio patiekalo labiausiai tiktų.
Švenčių stalui kurkime tradicijas kartu
Kaip ir kasmet, tikros duonos ir legendinių tortų namai „Mon Ami“ savo klientų šventiniam stalui ruošia išskirtinį asortimentą, kuris pripildo vitrinas džiugaus švelnumo bei jaukaus švenčių laukimo. Šios, išskirtine kokybe besididžiuojančios ir klientų įvertintos, kepyklėlės gaminiai jau daugiau nei dešimtmetį puošia klientų šventinius stalus ir džiugina gomurius fantastiško skonio skanėstais, tortais, pyragais.
Pasak „Mon Ami“ atstovų, šiuo metu rinkoje labai aiškiai išsiskiria du itin skirtingi požiūriai į maistą. Pagal vieną jų, „pasauliui šiandien trūksta maisto“ – prisidengiant šiuo požiūriu į rinką veržiasi tokie produktai, kurie iš principo netgi neturėtų būti vartojami žmonių. Tai – GMO, mechaniškai atskirtos mėsos ar vabzdžių produktai, bei kiti keistoki dariniai, kurių net nesinori vadinti maistu. „Šis požiūris yra mums kategoriškai nepriimtinas, niekada panašūs dalykai nebus naudojami mūsų kepyklose“, – teigia „Mon Ami“ įkūrėjai.
Pagal kitą požiūrį, maistas turi būti kuo mažiau technologiškai apdorotas, auginamas, tausojant gamtą, pageidautina tiekiamas iš artimiausio regiono. Tokį požiūrį „Mon Ami“ vadina: „Kuo arčiau žemės“; jis remiasi tikraisiais, istoriškai susiformavusiais maisto gamybos ir vartojimo įpročiais. „Mes vertiname šį, tausojantį, į žmogaus gerovę orientuotą požiūrį. Siekiame, kad visi kepinių ingredientai būtų kuo grynesni, kuo mažiau technologiškai apdoroti“, – sako „Mon Ami“ marketingo projektų vadovė Agnė Laurinavičienė. Tad įsigydami kepinius „Mon Ami“ butikuose galite būti tikri dėl šio prekės ženklo pagarbaus požiūrio į vartotojus.
Legendiniai tortai: kaip sukurti ką nors ypatingo, kai, regis, pasaulyje jau viskas sukurta, padaryta ir išbandyta? Tortai – „Mon Ami“ didysis iššūkis bei pasididžiavimas. Jais sugebėjo užkariauti pačius išrankiausius ir labiausiai išpuoselėtus skonius. „Mon Ami“ tortai – tobulos klasikinės konditerijos pavyzdys. Įdomios, labai skirtingos ir įvairios sluoksnių tekstūros, sodrūs skoniai bei tobulai suderinta visuma. Džiuginantys nuo pirmojo kąsnelio, be kurių neįsivaizduojame savo švenčių.
Ypatingi Velykų pyragai. Kurdama pyragų receptus, „Mon Ami“ komanda galvojo apie pačią gardžiausią jų versiją, kokia tik gali būti. Tešlos ar įdarų ruošimui nestokojama nei laiko, nei resursų ir viską stengiamasi paruošti vietoje ir patiems. Šios tradicijos laikomasi nuo pat butikų atidarymo: pasiūlyti tik kuo tikresnius ir grynesnius kepinius. Tad keliaudami į svečius su „Mon Ami“ pyragu, drąsiai galėsite pajuokauti, kad jį kepėte patys, nes jie tokie ir yra – lyg kepti namuose, iš natūralių, aukščiausios kokybės ingredientų.
Velykinio kekso skonis toks solidus ir turtingas! Tačiau čia prireiks kantrybės, nes tikrasis skonis atsiskleis tik po keleto dienų brandinimo, kada auksinės bei didžiosios „Jumbo“ razinos, migdolų miltai ir kvapnusis apelsinas susilies į bendrą skonių jūrą. „Mon Ami“ meistrai paruošė jums nepaprastai žavius, spalvotai išmargintus meduolius, kurie yra tikra švenčių stalo puošmena. Lyg margučiai nuspalvinti vaisiniais šokoladais ir nuostabiausiais meistrų kurtais piešiniais.
Velykų išankstiniams užsakymams, pateiktiems www.monami.lt iki kovo 26 d. taikoma 5 proc. nuolaida, atsiimant juos kovo 28–30 dienomis.
Meduoliai vienija visus: ir dovana, ir stalo puošmena
Sveiki atvykę į „Meduolių namus“! Galbūt vieną dieną jų įkūrėjai pakvies jaukiai pasišnekučiuoti į tikrą, valgomą, meduolių namelį, o kol kas ragina pasidaryti kvapnios arbatos ir paragauti jų sukurtos istorijos...
Kaip sako „Meduolių namų“ vadovė Aistė Sorakaitė, kepimo krosnys buvo įjungtos prieš šešerius metus: jau tiek laiko Vilniaus rajone kepami personalizuoti meduoliniai sausainiai visoms asmeninių švenčių progoms, ir kaip verslo dovanos. Šios gardžios veiklos misija – dovanoti dovaną, kurią tiesiog gera gauti. Visai nesvarbu, ar kalbame apie penkiametį gimtadienio kaltininką, visais besirūpinančią močiutę, ar smaližių, aukščiausio lygio įmonės vadovą. Meduoliai vienija visus...
Darni šešių moterų komanda gamina meduolius pagal individualius užsakymus. Klientai yra geri draugai, kuriems „Meduolių namai“ padeda pradžiuginti ir nustebinti svarbius žmones. „Visada įsiklausome į jų norus ir įgyvendiname jų sumanymus: nuo išskirtinių meduolių formų iki prekės ženklo spalvyną atitinkančių glazūros spalvų, nuo ranka raitytų užrašų iki spausdintų paveikslėlių, nuo pakuočių sprendimų iki pageidaujamų raištelių spalvų“, – teigia Aistė.
Velykoms siūloma pasimėgauti „Vardiniais margučiais“ – tai spalvoti kiaušinio formos meduoliniai sausainiai su visų šeimos narių vardais. Nustebsite pamatę kiek šypsenų sukels tokia dovanėlė, rasta ant Velykų stalo ar Velykės atneštame dovanų krepšelyje! Mažiesiems siūloma dekoruoti sausainius patiems, nes tik tuomet jie bus patys skaniausi ir gražiausi: tam puikiai pasitarnaus velykinis „Pasidaryk Pats!“ rinkinys. Na, o keliaujant į svečius – nusivežti Šv. Velykų rinkinį, kuriame galima rasti subtilius meduolinius sausainius, dekoruotus pavasarinėmis gėlėmis ir neatsiejamu šios šventės simboliu – gražuoliu zuikiu.
Pasiūlymas tiems, kurie šventinį laiką nori praleisti su artimaisiais, bet ne virtuvėje
Gyvename laikotarpiu, kai laikas nenumaldomai lekia. Pradedame jį branginti ir kitaip vertinti. Šventės – tai laikotarpis, kai nesinori niekur skubėti, o leisti malonias akimirkas su artimaisiais. Vieniems šventei pasiruošimas yra malonus procesas, kitiems – papildomi ir ganėtinai varginantys rūpesčiais. Štai kodėl norėtume pasiūlyti puikų sprendimą!
„Negaminsiu.lt“ – šventinis maistas tiems, kurie per šventes renkasi laiką praleisti su šeima, svečiais, bet ne virtuvėje. Tai – užkandžių gamintojų ir konditerių platforma Lietuvoje, kur – vienoje vietoje – galite greitai rasti ir lengvai užsakyti vaišes bet kokiai progai. Čia rasite gausų šventinio maisto pasirinkimą – nuo vieno kąsnio sumuštinių iki laikui imlių paruošti šventinių patiekalų, tokių, kaip įdarytos antys ar žuvys. Šioje platformoje rasite platų asortimentą įvairių konditerinių gaminių saldžiam stalui – nuo dekoruoto teminio meduolio ar grybuko iki tortų įvairioms progoms.
Pastebima, kad Lietuvos žmonės vis dažniau renkasi ne gaminti namuose, o užsisakyti šventinius rinkinius ypač per didžiąsias šventes (Kalėdas ar Velykas). „Negaminsiu.lt“ komanda džiaugiasi galėdama pasiūlyti vis daugiau šefų paruoštų populiarių šventinių rinkinių, kurie įprastai būna skirti 4–6 asmenims. Užsakius tokius vaišių rinkinius per Velykas belieka tik pasirūpinti margučiais!
Taip pat siūloma užsakyti ne tik tradicinius Velykų patiekalus, bet ir populiarius, šiuolaikiškus vieno kąsnio užkandžius, kurie praturtins ir paįvairins šventinį stalą, prie kurio susirenka ne viena artimųjų karta. Įvairus ir skanus maistas, netgi gali būti puiki tema jaukiems pokalbiams. Tad, dedamos visos pastangos, kad „Negaminsiu.lt“ platformoje būtų galimybė rasti kuo įvairesnį šventinį maistą, kuriuos ruošia patikimi gamintojai.
Norėtųsi paminėti ir valgomas Velykines dovanas. Kad jūs žinotumėte, kiek ir kokių nuostabių gardumynų gamina Lietuvos gamintojai! Vieni išskirtinių ir daug dėmesio sulaukę yra natūralaus medaus įvairių skonių rankų darbo grybukai iš Dzūkijos. Taipogi, nuostabi prabangi velykinė „Laimės dovanų dėžutė“, kurioje rasite Laimės morkų pyragą, ruginės duonos trupinių triufelius bei kanapinę ruginę raugo duoną su Laimės gardėsiais. Tokios išskirtinės valgomos dovanos – itin populiarios dovanoti. Ir gražu, ir skanu!
Puoselėjantiems prancūziškas tradicijas ir sekantiems pasaulines smaližių tendencijas
Kepyklėlė „Užupio 13“ įsikūrusi pačioje Užupio širdyje ir nuo ankstaus ryto žadina sostinės gyventojus ir svečius verdamos kavos bei kepamų bandelių kvapais. Kaip dažnas klientas sako, tai – viena prancūziškiausių kavinių visame Vilniuje.
Kepyklėlės konditerės puoselėja prancūziškas tradicijas, seka pasaulines tendencijas. Visi kepiniai yra rankų darbo, gaminami tik iš aukščiausios kokybės produktų.
„Užupio 13“ kviečia kartu ruoštis Velykų šventei! Šiais metais šventiniam stalui siūloma keletą skirtingų šventinių kepinių. Bene svarbiausias kepinys būtų Velykų pyragas, kepamas su raugu, džiovintomis spanguolėmis, šokolado lašeliais ir apelsinų cukatomis. Velykų šventės atributas – Boba, mirkyta pasiflorų ir mangų sirupe. Taip pat siūloma paskanauti net trijų skirtingų keksų: karamelinio su karamelės įdaru, pistacijų su aviečių uogienės įdaru bei marmurinio su baltojo ir juodojo šokolado ganašais. Visi šie keksai yra kepami karts nuo karto čia apsilankančio prancūzų šefo Laurent Moreno sukurtoje formoje, kuri keksams suteikia išskirtinę eleganciją. Visi kepiniai jaukūs, tarsi vaikystėje ragauti pas mamą, bet tuo pačiu nukeliantys mus į Prancūziją.
Kepyklėlėje taip rasite ir kitų tradicinių prancūziškų kepinių: eklerų, macarons, millefeuille, opera, baskų pyragą ir kt. „Mums svarbu puoselėti tradicijas ir padėti jums atrasti paprastus, bet įsimintinus prancūziškos konditerijos skonius“, – teigia kepyklėlės „Užupio 13“ komanda ir kviečia čia apsilankyti ne tik prieš Velykas.
Daugiau informacijos rasite puslapyje www.uzupio13.lt, taip pat „Facebook“ paskyroje „Užupio Kepyklėlė“ ar „Instagram“ „@uzupiokepyklele“.
Jūros gėrybių ir gurmaniškų skanėstų oazė
Parduotuvė „Aštuonkojis“ – šeimos verslas, specializuota žuvies, jūros gėrybių ir kitų premium klasės bakalėjos ir šaldytos kulinarijos produktų parduotuvė, kurioje rasite įvairiausių gurmaniškų skanėstų jūsų Velykų stalui. Ši parduotuvė įsikūrusi Vilniuje, Justiniškių mikrorajone (Rygos 13A), tačiau visus asortimente esančius produktus rasite ir el. parduotuvėje www.astuonkojis.lt.
„Aštuonkojis“ pasiūlyti tikrai turi ką: aukščiausios kokybės šaldyta žuvis, jūros gėrybės, ikrai, karališka matjes silkė, alyvuogių aliejus iš Graikijos, šaldyti cepelinai, kibinai, lietuviški ir ukrainietiški rankų darbo virtiniai, chinkaliai, ančių bei žąsų kepenėlių paštetai, veganiški užtepai. O kur dar išskirtinio skonio alyvuogės, konservuoti grybai, rūšinis vynas iš Italijos, Vengrijos, Prancūzijos ir Sakartvelo. Siekiantiems atrasti unikalų skonį Velykiniuose patiekaluose arba ieškantiems gurmaniškos dovanos – įvairiausių pagardų gausa: aukščiausios kokybės balzaminis actas, ypač tyras alyvuogių ir riešutų aliejus, natūrali jūros druska, įvairūs užpilai, džemai, marmeladai, prieskoniai. Visa tai praturtins šventinį stalą ir nustebins svečius per Šv. Velykas!
Štai keletas produktų, kuriuos ypač rekomenduojama rinktis gražiausiai pavasario šventei. Kad ir premium klasės šaldytas tuno didkepsnis ar tuno mėsainis. Tikriausiai joks Velykinis stalas neįsivaizduojamas be žuvies patiekalų. O kad tradicinė šventė pasidabintų naujomis spalvomis, paragaukite išskirtinės kokybės „Koldfin“ geltonpelekio tuno produktų. Nesvarbu, ką pasirinksite, šaldytą tuno didkepsnį ar „burgerį“, viskas bus patogiai supakuota, paruošta kepti, nereikalauja papildomo paruošimo ir yra pagaminta iš tikros tuno mėsos.
Šaldyta arktinės palijos (alpinės šalvies) filė. Arktinė palija, vadinama lašišos sese, rausva žuvis, tikras delikatesas, kuris gali tapti jūsų Velykinio stalo pažiba. Ši žuvis neturi žvynų, todėl tiesiog pakepus keptuvėje su sviestu, galėsite mėgautis restorano lygio žuvies patiekalu su gardžiai apskrudusia plutele.
Šaldyti Islandinės lašišos ikrai. Dar vienas produktas, kuris neabejotinai papuoš kiekvienų namų šventinį stalą. Tai aukščiausios kokybės natūralūs Islandijos lašišos ikrai, lengvai sūrūs, be jokių priedų, užšaldyti greituoju būdu, todėl vos juos atšildę, mėgausitės šviežumo pojūčiu. Tai universali jūros gėrybė iš kurios lengvai ir greitai pagaminsite užkandžius, sumuštinukus, papuošite mišraines ar net paskaninsite tradicinius karštuosius žuvies patiekalus.
Premium klasės šaldyta, sūdyta arba rūkyta lašiša. „Oueen Harbour“ – tai nepriekaištingos kokybės produkcija iš norvegiškos lašišos, idealiai tiks jūsų šeimos Velykoms. Kruopščiai rankomis atrinkti lašišos filė gabalėliai yra minimaliai sūdomi arba lengvai rūkomi buksmedžio dūme, naudojant tik natūralius produktus, taip išsaugant natūralų žuvies skonį bei visas naudingąsias medžiagas. Sūdyti arba šaltai rūkyti lašišos gabalėliai tobulai tinka sumuštiniams, mišrainėms ar tiesiog kaip puikus užkandis.
Veganiški užtepai. O jeigu ieškote sveikesnio pasirinkimo ar tiesiog naujienų – atraskite ir mėgaukitės įvairiausių skonių veganiškais užtepais. Špinatų, šparagų, džiovintų pomidorų, porų su sorų kruopomis, keptų svogūnų su linų sėmenimis, grybų, salsos ir kitų skonių augaliniai tepami kremai, pagaminti iš rinktinių produktų, bus netikėtas gurmaniškas atradimas ant Velykinio stalo.
Platesnę informaciją apie šiuos ir kitus produktus bei jų užsakymą rasite el. svetainėje bei parduotuvė „Aštuonkojis“ „Facebook“ paskyroje. Elektroninėje svetainėje www.astuonkojis.lt užsakius prekių už 50 eurų ir daugiau, užsakymai Vilniaus ir Kauno mieste pristatomi nemokamai! Su „Aštuonkoju“ kiekvienas gali tapti virtuvės šefu!
Genialu tai, kas paprasta: norintiems atrasti savo vaikystės maistą
„Kadaginė“ – tai šeimos verslas; jos įkūrėjai – Birutė ir Valeras Tamošiūnai. Birutė yra kilusi iš Aukštaitijos, visą gyvenimą, dar savo vaikystės namuose gamindavo skilandžius, kimšdavo dešras, rūkydavo lašinius. Pradžioje kartu su vyru rūkydavo gaminius tik sau, vėliau viskas išsiplėtojo į nedidelę veiklą. O galiausiai į šeimos verslą įsitraukė ir visi sutuoktinių vaikai: Aušra, Mindaugas, Rasa. Šiandien „Kadaginės“ gaminiai ant jūsų stalo atkeliauja iš Varniškių kaimo, esančio Vilniaus rajone.
„Mes ruošiame tokius gaminius, kurie patinka ir mums patiems. Norime, kad žmonės vieną kartą paragavę mūsų su meile paruošto maisto, dar ne kartą sugrįžtų. Gaminame pagal senuosius močiučių receptus, naudojame paprastus prieskonius ir druską, stengiamės, kad jie „nepermuštų“ mėsos skonio. Vadovaujamės posakiu: „Genialu tai, kas paprasta“, – sako Tamošiūnai.
„Kadaginės“ įkūrėjų tikslas, kad maistas būtų kuo natūralesnis. Visa produkcija gaminama tik iš šviežios žaliavos, gamyba vyksta kontroliuojant kiekvieno gaminio procesą. Šeima stengiasi gaminti taip, kad išliktų natūralus mėsos skonis: „Viskas gaminama nedideliais kiekiais, su meile, stengiamės perteikti gerąją savo energiją ruošiant maistą. Įdedame daug darbo ir meilės, todėl džiaugiamės, kai mūsų gaminiai sulaukia pirkėjų įvertinimo. Didžiausias pagyrimas mums, kai pirkėjai paragavę sako, kad pagaliau atrado savo vaikystės maisto skonį.“
Kaip jau pastebėjo „Kadaginės“ komanda, Velykoms pirkėjai ieško jau pamėgtų, laiko išbandytų gaminių – anties, įdarytos obuoliais ir brandintos apelsinų sultyse; antienos vyniotinio su džiovintais vaisias, paruošto kepimui; marinuoto kiaulienos sprandinės kepsnio. Viskas jau būna paruošta: pamarinuota, įdėta į kepimo rankovę ir kartu pridėta kepimo instrukcija. „Stengiamės, kad žmonės per daug sau nesuktų galvos dėl maisto gaminimo, turėtų daugiau laisvo laiko sau ir artimiausiems“, – šypsosi Tamošiūnai. Dar Velykų stalui siūlo įvairių vytintų ir rūkytų mėsos gaminių, skirtingų vyniotinių, šaltienos, kuri gaminama iš kiaulienos karkos ir šiek tiek vištienos. Įdaryta karka – dar vienas tradicinis „Kadaginės“ gaminys. Na, o vištienos kepenėlių paštetas, kaip juokauja krautuvėlių šeimininkai, gali net sukelti priklausomybę. Šaltai rūkytos dešros, kumpiai, lašiniai, šoninė – gaminiai, kuriais didžiuojamasi, ir, kuriuos jau spėjo pamėgti nuolatiniai šeimos verslo klientai.
Šaltai rūkytas skilandis – tradicinis lietuviškas gaminys, ruošiamas tik iš krupščiai atrinktos kiaulienos: mėsą kapojama, rankomis pjaustomi lašinukai. Pagamintas, surištas skilandis ilgai šaltai rūkomas alksnio malkomis. Tai – daug darbo ir meilės reikalaujantis procesas. „Todėl labai didžiuojamės, kai viskas pavyksta ir galime pirkėjams pasiūlyti tikro, gero „Kadaginės“ skilandžio“, – intriguoja Birutė ir Valeras.
„Kadaginės“ krautuvėles galite rasti: „Vilnius Outlet“, „Ogmios mieste“ ir
„Benedikto turguje“. Užsisakykiti į namus galite čia: www.kadagine.lt