Druskininkų gimtadieniui tortus keps ir gerai žinomi, ir nauji restoranai

Vienas gimtadienis ir daug tortų – taip miesto šventę jau trečius metus pasitinka Druskininkų kurortas. 227 miesto gimtadieniui tortus keps tiek tortų entuziastai iš visos Lietuvos, kuriuos subūrė ir virtualiai minėti Druskininkų šventę kviečia Tortų turnyras, tiek kurorte veikiančios kavinės, kepyklėlės, restoranai, kuriuos rasti padės virtualus žemėlapis.

Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Tomoko“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Restoranas „Toli Toli“.
Daugiau nuotraukų (13)

Lrytas.lt

Jun 11, 2021, 12:51 PM

Jis ves bei kvies užsukti ir į geriausių ne tik Druskininkuose, bet ir visoje Lietuvoje restoranų sąrašus ne kartą įtrauktą „Toli toli“, tiek į vos prieš mėnesį duris atvėrusį „Tomoko“.

Gimtadienį švęs drauge su Druskininkais

„Šis miesto gimtadienis mums išskirtinis. Drauge švęsime ir mūsų naujo restorano „Tomoko“ atidarymą. Veikiame vos mėnesį, tad miesto šventė – puiki galimybė supažindinti jo gyventojus ir svečius su šio japoniško maisto restorano koncepcija. Ją pristato ir gimtadieniui suplanuotas iškepti Matcha žaliosios arbatos ir tofu sūrio tortas. Paragavus jo, sunku suprasti, koks sūris panaudotas – primena desertuose tradiciškai naudojamus maskarponės, rikotos sūrius“, – pasakoja naujo restorano įkūrėja Indrė Armalytė. Pasak jos, šis restorano konditerės sukurtas tortas neįprastas ir savo išvaizda, žalia spalva. – „Tortas lengvas, gaivus, vasariškas ir purus. Jo paragavus galiausiai lieka malonus žaliosios arbatos skonis, kurį sunku apibūdinti – verta paragauti.“

Pasak I.Armalytės, šis Matcha ir tofu tortas labai taikliai atspindi naujojo restorano identitetą.

„Dauguma Japoniją asocijuoja su sušiais ir tempūra. Iš tiesų Japonijoje veikiančius restoranus galima skirstyti į daugiau nei 30 skirtingų tipų. Mes esame Jošoku – japoniškai ruošto vakarietiško maisto restoranas. Mūsų meniu lankytojai ras tai, kas japoniška, bet tuo pačiu pažįstama lietuviui, t.y. ir nauja, ir sava“, – naujo restorano virtuvę apibūdina Indrė Armalytė. Dėl šios priežasties ji neabejoja, kad būsima šio restorano meniu žvaigždė – Tonkatsu kiauliena. – „Tai panko džiuvesėliuose paniruota kepta kiauliena – traški, sultinga, su specifiniu japonišku padažu, ryžiais ir marinuotomis japoniškomis daržovėmis, bet iš esmės ji labai primena mūsų lietuvišką karbonadą. Šis patiekalas labai gerai perteikia mūsų koncepciją, kai Rytai ir Vakarai susitinka lėkštėje.“

Atidarius restoraną – gėles nešė ir nepažįstami

Sprendimą atidaryti kurorte visiškai naujo koncepto restoraną lėmė pastebimai augantys miesto svečių srautai, kartu didėjantis poreikis įvairių laisvalaikio, maitinimo paslaugų.

Druskininkai labai žalias, gausus gamtos – pušynų, ežerų miestas. Tuo pačiu jis ir labai gyvybingas – čia kiekvieną savaitgalį vyksta renginiai, sporto, muzikos festivaliai, visada gausu žmonių“, – pasakoja „Tomoko“ įkūrėja. Atidaryti antrą restoraną mieste verslininkus paskatino ir gera patirtis plėtojant jau šeštus metus Druskininkuose veikiančio restorano „Toli toli“ veiklą. – „Pirmasis mūsų restoranas buvo labai šiltai priimtas tiek vietinių, tiek miesto svečių. Atidarius jį, gėles man nešė net nepažįstami žmones, todėl ir tuomet, ir dabar matome galimybių čia kurti, plėstis.“

„Toli toli“ miestiečiams ir kurorto svečiams gimtadienio proga keps turtingo skonio šokoladinį kynvos, kitaip – bolivinės balandos, tortą.

„Tai bemiltis, tik iš augalinių produktų gaminamas tortas – jame nėra nei pieno produktų, nei kiaušinių. Nors tinka ir veganams bei vegetarams, bet jį labai mėgsta visi mūsų svečiai. Šis labai šokoladiškas, su šlakeliu jaučiamo romo, kokosų pienu, švelnaus, salsvo skonio tortas – tikra mūsų žvaigždė nuo pat restorano atidarymo“, – dalinasi I.Armalytė.

Kurorto gimtadieniui restorano komanda nusprendė kepti būtent šį, iš netradicinių ingredientų pagamintą, tortą, kad paragauti šio universalaus deserto galėtų tie, kuriems jo dar neragavo.

Tuo tarpu ne tik druskininkiečiai, bet ir svečiai iš įvairių Lietuvos kampelių jau yra pamėgę „Toli toli“ gaminamų talafelių.

„Sako, kad jie geriausi Lietuvoje. Iš įvairių šalies miestų specialiai į Druskininkus, mūsų restoraną, svečiai atvažiuoja ir dėl „Knafeh“ – arabiško sūrio pyrago“, – didžiuodamasi dalinasi iš Vilniaus į Druskininkus prieš šešis metus gyventi persikrausčiusi Indrė. Būtent šį sūrio pyragą „Toli toli“ keptų, jei dalyvautų Druskininkų gimtadienio proga „Facebook“ vykstančiame Tortų turnyro konkurse. – „Šis pyragas gaminamas iš siūlinės tešlos, gausiai nubarstytas pistacijomis. Jo išvaizda primena miško paklotę, samanas. Jis ir saldus, ir sūrus vienu metu – tai atspindėtų Druskininkus, kaip druskų miestą.“

Ir kepantys, ir ragaujantys tortus galės laimėti dovanų

Kaip temą „Druskininkai“ atskleis prieš du metus kurorte startavusio Tortų turnyro dalyviai, jau kitą savaitę bus galima sužinoti turnyro „Facebook“ paskyroje. Joje vyks turnyro konkursas, kurio dalyviai varžysis dėl pagrindinio prizo – galingo, 1600 vatų variklio ir 45000 apsisukimų per minutę trintuvo „Bosch VitaBoost“.

Nugalėtoją rinks tiek soc. tinklo „Facebook“ vartotojai, tiek profesionali komisija.

Tuo tarpu paragauti gimtadieniui kepamų tortų Druskininkuose bus galima jau kitą savaitgalį, birželio 19-20 d.

Šventinius tortus keps daugiau nei dešimt kurorto kavinių, kepyklėlių ir restoranų.

Kiekviename jų šventinio torto gabalėlis kainuos po 3 eurus. Juos ragausiantys miesto gyventojai ir svečiai galės ne tik mėgautis įvairiausiais skoniais, bet ir dalyvauti žaidime. Įkėlę torto nuotrauką į soc. tinklą „Facebook“ bei pažymėję ją grotažymėmis #druskininkugimtadienis, #tortuturnyras ir #pirmikartai, jo dalyviai galės laimėti 100 eurų vertės kavos gamintojos „Paulig“ dovaną.

Į saldžią kelionę po kurortą kviečiantis Druskininkų žemėlapis patalpintas – https://druskininkai.lt/tortu-turnyras-2021/, daugiau informacijos apie miesto gimtadienį, jam kepamus tortus ir gardžias pramogas skelbiama – www.tortuturnyras.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.