„Karantinas privertė mus suklusti ir giliau pasinerti į maisto kūrybos platumas. Mes vis dar dirbame kasdien, gaminame su meile ir išmone, taip, kaip ir pirmąją savo darbo dieną“, – sakė restorano savininkas šefas Vaidas Alminauskas.
Neseniai jis su restorano vyriausiąja šefe Inga restorano klientams pristatė naminę firminę „Skalvijos“ bananų duoną. „Receptą aš pats tobulinau kelis dešimtmečius, o šiandien ir restorane kepame tokią, kokią kepu ir savo šeimos nariams, artimiesiems ar draugams“, – pasakojo V.Alminauskas.
Pasak jo, ruošdami bananų duoną užtruksite vos kelias minutes, o rezultatas – nuostabus.
„Nekantrauju ir su jumis pasidalinti receptu, o jei norėsite įsigyti mūsų firminės naminės „Skalvijos“ bananų duonelės, visada galite kreiptis į mus – mes ją kepame kiekvieną dieną, be to, galime iškepti pagal individualius pageidavimus ir išsiųsti į bet kurį Lietuvos miestą“, – pažadėjo Plungės restorano savininkas.
Firminė naminė „Skalvijos“ bananų duona
Vienam kepaliukui reikės:
- 2 vnt. labai prinokusių bananų,
- 80 g rudojo cukraus ar medaus,
- 2 kiaušinių,
- 300 g miltų,
- 1 pakelio kepimo miltelių,
- 40 g džiovintų spanguolių,
- 40 g džiovintų razinų,
- 20 g džiovintų slyvų,
- 10 g saulėgrąžų branduolių,
- 20 g žemės riešutų,
- 20 g graikinių riešutų,
- 50 g 30 proc. riebumo grietinės
- po žiupsnelį druskos, cinamono, kardamono.
Pastaba: uogas ir džiovintus vaisius galima rinktis pagal skonį.
Kaip gaminti
Viską sumaišykite bet kokia eilės tvarka, dėkite į kepimo formą, papuoškite keliais graikiniais riešutais, bananu ir ruduoju cukrumi.
Kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
„Rekomenduoju valgyti užsigeriant šaltu pienu, kakava, kava, ar arbata. Tikiuosi, pavyks“, – palinkėjo V.Alminauskas.