Ingredientai:
3 stiklinės dribsnių;
2 stiklinės moliūgų sėklų ir stambiai supjaustytų riešutų (migdolų, lazdynų, graikinių,
žemės riešutų, taip pat tinka anakardžiai, makadamijų, pekanų riešutai);
2 šaukštai sezamų sėklų;
1 šaukštelis malto cinamono;
80–100 gramų ištirpinto sviesto arba kokosų aliejaus.
Galima pridėti ir 3 šaukštus klevų ar ryžių sirupo (pagal pageidavimą).
Gaminimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 120 laipsnių temperatūros. Ant skardos patieskite kepimo popierių. Sumaišykite visus ingredientus ir paskirstykite ant skardos. Kepkite 15–20 minučių, kol dribsniai apskrus iki auksinio atspalvio. Galima kepti ir iki tol, kol dribsniai taps tamsesnio atspalvio. Kuo tamsesni – tuo traškesni. Tik nepersistenkite. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti.
Skanaus!