Sotūs ir sveiki pusryčiai – namie gaminti traškūs dribsniai

2014 m. sausio 8 d. 07:51
Jeigu pirktiniai dribsniai su pagardais pabodo, o skrandis reikalauja įvairovės – pats metas pasigaminti lengvus, sveikus ir visai dienai sotumą suteiksiančius pusryčius. Traškūs dribsniai – orkaitėje kepti dribsniai, kurių receptą galite sugalvoti ir patys, tereikia pasirinkti labiausiai gomurį maloninančius priedus.
Daugiau nuotraukų (1)
Ingredientai:
3 stiklinės dribsnių;
2 stiklinės moliūgų sėklų ir stambiai supjaustytų riešutų (migdolų, lazdynų, graikinių, žemės riešutų, taip pat tinka anakardžiai, makadamijų, pekanų riešutai);
2 šaukštai sezamų sėklų;
1 šaukštelis malto cinamono;
80–100 gramų ištirpinto sviesto arba kokosų aliejaus.
Galima pridėti ir 3 šaukštus klevų ar ryžių sirupo (pagal pageidavimą).
Gaminimo būdas:
Orkaitę įkaitinkite iki 120 laipsnių temperatūros. Ant skardos patieskite kepimo popierių. Sumaišykite visus ingredientus ir paskirstykite ant skardos. Kepkite 15–20 minučių, kol dribsniai apskrus iki auksinio atspalvio. Galima kepti ir iki tol, kol dribsniai taps tamsesnio atspalvio. Kuo tamsesni – tuo traškesni. Tik nepersistenkite. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti.
Skanaus!
pusryčiaisotumasgranola
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.