Befstrogenas (4 asmenims)
Reikės:
2 šaukštų miltų;
1 šaukštelio saldžiosios paprikos + 1 šaukštelio saldžios rūkytos paprikos;
600 g geros kokybės liesos jautienos, supjaustytos plonais mažais gabaliukais;
4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 svogūnų, supjaustytų plunksnelėmis;
2 sukapotų česnako skiltelių;
2 šaukštų pomidorų pastos (koncentrato);
3/4 stiklinės gero vištienos arba jautienos sultinio (iš bėdos tiks ir vanduo);
2 šaukštų Vusterio padažo.
Pateikimui:
grietinės (nebūtina), išvirtų makaronų arba bulvių, kapotų petražolių, agurkų (šviežių, raugintų arba marinuotų).
Dubenyje sumaišykite miltus su paprikomis, įberkite druskos ir pipirų, apvoliokite tame mišinyje supjaustytos mėsos gabaliukus.
Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame iš abiejų pusių (keliomis porcijomis) apkepinkite mėsos gabaliukus. Padėkite į šalį.
Į tą pačią keptuvę supilkite likusius 2 šaukštus aliejaus ir suberkite svogūnus. Maišydami kepkite, kai suminkštės, suberkite česnakus, tada supilkite pomidorų pastą, supilkite sultinį ir sudėkite apkepintą mėsą. Užvirinkite ir uždengę troškinkite 10–15 minučių, kol mėsa suminkštės. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų, galite pagardinti ir aitriaisiais čili pipirais.
Pateikite su makaronais arba su bulvėmis, galite pagardinti grietine, pabarstykite kapotomis petražolėmis.