Reikės:
4 porcijos;
4 vidutinio dydžio burokėliai;
5 vidutinio dydžio bulvės;
kelios šakelės plokščialapių petražolių;
alyvuogių aliejus;
1 nedidelė skardinė konservuotų baltųjų pupelių;
saujelė graikinių riešutų;
1 citrina;
druska, pipirai, česnakinis aliejus;
1 nedidelis stiklainis marinuotų agurkėlių (kornišonų);
Nuskustus burokėlius ir bulves supjaustyti mandolina. Burokėlius pjaustyti storiau nei bulves. Bulves pjaustyti kuo ploniau/permatomai. Tarp 2 bulvių griežinėlių dėti petražolių lapelius. Pagardinti druska. Orkaitėje kepant daržovių griežinėlius prispausti kita skarda ir sunkia keptuve ar kepimo indu, kad nesusigarbanotų. Burokėlius kepti apie 20 min. Bulves apie 25-30 min.
Riešutus susmulkinti, suberti pupeles, įpilti šiek tiek aliejaus ir rankiniu trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Pagardinti druska ir pipirais, įspausti citrinos sulčių.
Agurkus supjaustyti labai smulkiais kubeliais.
Sluoksniuoti burokėlių ir bulvių griežinėlius, tarp sluoksnių pupelių ir riešutų tyrė. Kas keletą sluoksnių pabarstyti agurkų kubelių.
Mišrainės bokštelį apšlakstyti graikinių riešutų aliejumi, pagardinti šviežiai grūstais pipirais ir papuošti petražolių lapeliais.
Skanaus!