Rusijoje sprogo ginklų sandėlis, žuvo 11 žmonių

2014 m. balandžio 30 d. 10:55
lrytas.lt
Rusijos Užbaikalės krašte, Karymsko rajone, Bolšaja Tura kaime esančiame ginklų sandėlyje įvyko sprogimas, praneša newsru.com. Žuvo mažiausiai 10 žmonių, dar 11 sužaloti. Kiti šaltiniai praneša apie 11 žuvusiųjų. „Keturi žuvusiųjų kūnai ištraukti, šeši yra pavojingoje zonoje“, - pranešė vietos valdžios atstovai.
Daugiau nuotraukų (1)
Tarp žuvusiųjų – du kariškiai ir 8 vietos gyventojai, iš jų 4 moterys.
Nukentėjusieji patyrė nudegimus ir traumas. Keturių žmonių būklė sunki. Kiti, suteikus pirmąją medicinos pagalbą, išleisti gydytis namo.
Dėl sprogimo ir gaisro iškelta baudžiamoji byla.
Gaisras   karinės bazės šaudmenų saugykloje įsiplieskė antradienio vakarą.  Žuvusiųjų kūnus gelbėtojai rado tik kitą rytą. 
„Paryčiais, kai inžinieriai apžiūrėjo karinės bazės teritoriją, arsenale buvo rastas sunkvežimis su dešimčia žmonių, kurie žuvo viduje“, – ministerijos spaudos tarnybos vadovas generolas majoras Igoris Konašenkovas sakė naujienų agentūrai „Interfax“. 
Jis nurodė, kad tarp žuvusiųjų yra tai šaudmenų saugyklai vadovavęs karininkas, vienas šauktinis ir aštuoni civiliai darbuotojai. 
Sprogimų virtinę sukėlė miško gaisras. Ugnis dėl stipraus vėjo iš miško persimetė į ginklų sandėlį, esantį netoli Bolšaja Tura gyvenvietės, kuriame buvo saugomas trotilas, prieštankinės minos. Iš viso įvyko apie 20 sprogimų.
Aplinkinėse gyvenvietėse apgriauti namai, mokyklos stogas, sprogimo banga išmušė langų stiklus. Iš viso evakuota apie 2 tūkst. žmonių, tarp jų 700 vaikų.
Dėl įvykio kurį laiką buvo sutrikęs traukinių eismas netoli esančiu geležinkeliu.
Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.