Atskleidė slaptą ir iškrypėlišką R. Kadyrovo gyvenimo pusę: faktai apie merginas pribloškia (1)

Pirmadienį Rusijos tiriamosios naujienų agentūros „Projekt“ paskelbtame dokumentiniame filme teigiama, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas du iš savo 12 vaikų susilaukė su nepilnametėmis merginomis.

R. Kadyrovas ir jo žmona.<br>lrytas.lt koliažas.
R. Kadyrovas ir jo žmona.<br>lrytas.lt koliažas.
Ramzanas Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Ramzanas Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
R. Kadyrovas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 21, 2024, 10:00 PM, atnaujinta Jun 22, 2024, 6:12 PM

Nors Rusijoje lytinės pilnametystės amžius siekia 16 metų, filme teigiama, kad Fatimai Chazujevai buvo 14 metų, kai R. Kadyrovas pradėjo su ja santykiauti, o antrąjį R. Kadyrovo sūnų Eli ji pagimdė būdama 15 metų. Panašiai, pasak leidinio, nutiko ir su kita mergina. Zamira Džabrailova buvo 15 metų, kai R. Kadyrovas su ja lytiškai santykiavo, ir kad vėliau, būdama 16 metų, ji pagimdė trečiąjį R. Kadyrovo sūnų Adamą.

Nors oficialiai jie yra R. Kadyrovo žmonos Medni Kadyrovos vaikai, Eli ir Adamas Kadyrovai žino savo kilmę, pranešė „Projekt“. Nepaisant to, kad R. Kadyrovas faktiškai turi tris žmonas ir kelias meilužes, teisiškai pripažinta tik M. Kadyrova dėl Rusijos įstatymo, draudžiančio daugpatystę.

Cituodami šaltinį, kuris teigė, kad R. Kadyrovas „pirmenybę teikia jaunoms merginoms“ ir turi padėjėją, galintį žiauriam autokratui parūpinti „dešimtis, o gal net šimtus“ nepilnamečių, „Projekt“ pabrėžė, kad R. Kadyrovas, kaip žinoma, turėjo lytinių santykių su keliomis jaunesnėmis nei 18 metų merginomis, tačiau jos nepastojo.

Vieno šaltinio teigimu, R. Kadyrovui 2000-ųjų pradžioje atėjus į valdžią, jo nebaudžiamumui nebuvo ribų: jo aplinka grobdavo jaunas mergaites, einančias į mokyklą, ir veždavo jas tiesiai pas R. Kadyrovą. Pranešama, kad daugelis jo aukų tebegyvena su stigma, kad buvo vienos iš R. Kadyrovo „sugulovių“, ir yra nesusituokusios.

Nors filme teiginiai grindžiami „Projekt“ gautais dokumentais ir šaltiniais iš R. Kadyrovo artimiausios aplinkos, kelios moterys buvo atpažintos pagal čečėnų dainininkės ir buvusios R. Kadyrovo meilužės Tamilos Sagaipovos 2011 m. dainos žodžius, kurioje ji išvardijo 11 R. Kadyrovo meilužių, teigdama, kad jos buvo jo mėgstamiausios.

Keturios žmonos

Žinoma, kad Čečėnijos vadovas turi kelias žmonas, nors Rusijos įstatymai tai draudžia. Be jų, R. Kadyrovas turi daugybę sugulovių. Kad merginos nebūtų apkaltintos neištikimybe, sudaromos islamiškos santuokos – nikos.

Žurnalistai citavo vieno R. Kadyrovo pažįstamo žodžius: „Kadyrovas mėgsta jaunas merginas, moksleives ar pirmakurses. Jis turi padėjėją, kuris saugo daugelio jaunų čečėnų merginų kontaktus. Dešimtys, o gal ir šimtai.“

Jaunystėje R. Kadyrovas buvo įsimylėjęs savo bendraamžę merginą Žanetą Mukujevą. Tačiau ji ištekėjo už kito. Kai po kurio laiko moteris išsiskyrė, ji ir Čečėnijos lyderis pradėjo artimus santykius.

2003 m. Žaneta buvo nušauta gatvėje. Du R. Kadyrovo pažįstami teigia, kad tai buvo padaryta jo įsakymu. Priežastis galėjo būti koks nors šios moters nusižengimas.

Tarp buvusių R. Kadyrovo sugyventinių žurnalistai mini dainininkę Hutmat Dadajevą. Oficialiai ji buvo laikoma R. Kadyrovo padėjėja, jaunimo politikos prižiūrėtoja ir moterų klubo „Iman“ (R. Kadyrovo gerbėjų moterų asociacijos) vadove. Po to, kai H. Dadajeva kažkodėl nepakluso R. Kadyrovui, ji neteko savo pareigų.

Žurnalistai pasakoja apie kitą dainininkę Tamilą Sagaipovą, kuri anksčiau buvo populiari Čečėnijoje. 2012 m. ji įrašė dainą „Mano Nanakas“. Nanakas – tai šiek tiek pakeistas vardas „Nanat“, kuriuo vaikai vadina R. Kadyrovą. Dainos tekste minima daug R. Kadyrovui artimų moterų vardų.

Po susitikimo su R. Kadyrovu Tamila susirado artimą draugą, o tai R. Kadyrovui nepatiko. Moteris buvo žiauriai sumušta ir labai greitai dingo iš akiračio. Net jos vaizdo įrašą bandyta pašalinti iš interneto. Dabar moteris gyvena užsienyje.

Autorių teigimu, Čečėnijos vadovas turi keturias žmonas. Tarp jų yra Medni Kadyrova, taip pat Fatima Chazujeva, Aminat Achmadova ir Zamira (pase – Indira) Džabrailova. R. Kadyrovas nuo visų žmonų turi vaikų, kurių motina oficialiai yra Medni. Šiai dienai 42 metų moteris turi 14 vaikų.

Medžiagoje teigiama, kad tikroji Adamo Kadyrovo motina yra Zamira (Indira) Džabrailova.

Būdama 14 metų, ji laimėjo vienintelį Čečėnijos istorijoje grožio konkursą, vykusį 2006 m. Po pusantrų metų ji pagimdė R. Kadyrovo sūnų, kurio motina oficialiai yra Medni Kadyrova.

Fatima Chazujeva, kuriai, kaip ir Zamirai, tuo metu buvo 14 metų, grožio konkurse užėmė antrąją vietą. Kai vyko konkursas, mergina jau buvo nėščia nuo R. Kadyrovo. Tų pačių metų pabaigoje ji pagimdė sūnų Eli. Iš viso ji nuo R. Kadyrovo turi keturis vaikus.

R. Kadyrovas savo žmonoms parūpino atskirus namus. Pavyzdžiui, Aminat Achmatova, 2014 m. pagimdžiusi sūnų Šeichą-Muhamedą, kuris tradiciškai pristatomas kaip Mednios Kadyrovos sūnus, gyvena netoli Čečėnijos lyderio rezidencijos. Netoli rezidencijos yra ir Fatimos Chazujevos namas.

Tyrimo autoriai pažymi, kad kartu su savo haremu R. Kadyrovas periodiškai atostogauja Dubajuje.

Parengta pagal „Novaya Gazeta Europe“ ir „Nashaniva“ inf.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.