Zimbabvė: per avariją žuvusių vaikų šeimos iš kaltininko pareikalavo 28 galvijų, keturių ožkų ir dviejų gaidžių

Praėjusią savaitę Zimbabvėje tris šalikele ėjusius moksleivius partrenkė dideliu greičiu lėkęs visureigis „Toyota Fortuner“, kurį vairavo toks Johnas Dumbura. Nors vietos policija dar tiria avarijos aplinkybes, o vairuotojas greičiausiai bus teisiamas dėl tyčinio nužudymo, žuvusių vaikų šeimos su juo jau susitarė dėl žalos atlyginimo, praneša leidinys „Manica Post“.

Ožkos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Ožkos.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2024, 12:02 PM

Pasak jo, viena iš šeimų, netekusi dviejų berniukų, išsiderėjo, kad nelaimės kaltininkas „už kiekvieną žuvusį vaiką kaip kompensaciją duos 14 galvijų, 5 tūkst. dolerių, keturias ožkas ir du gaidžius“.

Devynerių metų dukters netekusi šeima pareikalavo 14 tūkst. dolerių, iš kurių 1 tūkst. jau gavo. „Aš nesiginčijau. Priėmiau jų reikalavimus. Kiekvienas kraštas turi savo tradicijas“, – sakė dienraščiui avarijos kaltininkas. Jis pridūrė, kad lankėsi kaime, kuriame buvo palaidoti vaikai, ir kalbėjosi su vietos genties vadu.

„Jis man paaiškino, kad tai yra daugiau nei jie turėtų reikalauti pagal tradiciją. Mat pagal jų papročius už kiekvieną vaiką jie turi gauti septynis galvijus, iš kurių trys priklauso vadui. Be to, vadas sakė, kad tėvai pernelyg anksti kreipėsi dėl žalos atlyginimo“, – pasakojo mirtinos avarijos kaltininkas.

„Mūsų regione įvykus nelaimei ar kam nors žuvus panašiomis aplinkybėmis, kaltininkas padengia visas laidojimo išlaidas – sumoka už transportą, maistą ir karstus. Mes palaidojame mirusįjį ir laukiame, kol jo dvasia išdėstys savo reikalavimus. Nėra taip, kad jei šiandien kas nors mirė, tai jau kitą dieną reikalaujame kompensacijos už jo mirtį. Tai beprotybė, tai prieštarauja įstatymams“, – aiškino žurnalistams vietos papročius genties vadas, kurį cituoja „Manica Post“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.