Neįtikėtina istorija: praėjus 24 metams po sūnaus pagrobimo tėvas ir vėl susitiko su savo vaiku

Kinijoje vyras susitiko su savo sūnumi po 24 metų paieškų, motociklu išnaršęs visą šalį ir nuvažiavęs daugiau kaip 500 tūkst. kilometrų.

Kinijoje vyras susitiko su savo sūnumi po 24 metų paieškų, motociklu išnaršęs visą šalį ir nuvažiavęs daugiau kaip 500 tūkst. kilometrų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijoje vyras susitiko su savo sūnumi po 24 metų paieškų, motociklu išnaršęs visą šalį ir nuvažiavęs daugiau kaip 500 tūkst. kilometrų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2021, 12:22 PM

Prekiautojai žmonėmis Guo Gangtango sūnų pagrobė kai jam tebuvo dveji metai tiesiai iš jų namų kiemo.

Jo sūnaus dingimas tapo įkvėpimu 2015 m filmui, kuriame vaidino Honkongo superžvaigždė Andy Lau.

Vaikų pagrobimai yra didelė problema Kinijoje, kasmet dingsta tūkstančiai mažamečių.

Pasak Kinijos viešojo saugumo ministerijos, policija sugebėjo nustatyti jo sūnaus tapatybę atlikdama DNR tyrimus. Vėliau buvo rasti du įtariamieji, kurie buvo areštuoti, sakoma „Global Times“ pranešime.

Įtariamieji, kurie tuo metu susitikinėjo, planavo pagrobti vaiką, ketindami jį parduoti mainais į pinigus, nurodo „China News“.

Pastebėjusi, kad už šalia savo namų vienas žaidžia Guo Gangtango sūnus, įtariamoji moteris, jį pagriebė ir nuvežė į autobusų stotį, kur laukė jos partneris.

Tuomet pora tarpmiestiniu autobusu nukeliavo į kaimyninę Henano provinciją ir ten pardavė vaiką.

Vietos žiniasklaida skelbia, kad Guo Gangtango sūnus buvo rastas vis dar gyvenantis provincijoje.

„Dabar, kai vaikas rastas, nuo šiol viskas gali būti tik gerai“, – džiaugsmo neslėpė tėvas.

Pranešama, kad po sūnaus pagrobimo 1997 m., Guo Gangtango, važiuodamas motociklu, išnaršė daugiau nei 20 provincijų visoje šalyje.

Kelionių metu jis ne vieną kartą susilaužė kaulus ir netgi susidūrė su greitkelių plėšikais. Taip pat spėjo apgadinti dešimtį motociklų.

Kabindamas skelbimus su savo sūnaus nuotrauka, sakoma, kad jis išleido visas savo gyvenimo santaupas kilniai misijai, miegojo po tiltais ir maldavo pinigų, kai jų pritrūkdavo.

Ieškodamas sūnaus, jis taip pat tapo žinomu Kinijos dingusiųjų be žinios organizacijų nariu ir padėjo mažiausiai septyniems tėvams vėl susitikti su pagrobtais vaikais.

Kai tik pasklido žinia, kad buvo surastas Guo Gangtango sūnus, Kinijos socialinė medija pašėlo ir išreiškė palaikymą tėvui.

„Daugelis tėvų, ko gero, jau seniai būtų pasidavę. Jis yra toks nuostabus, ir aš dėl jo tikrai džiaugiuosi“, – platformoje „Weibo“ rašė vienas iš daugelio kinų.

Parengta pagal BBC inf. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.