Renkami parašai peticijai, kad verslo magnatas Jeffas Bezosas nusipirktų Moną Lizą ir ją suvalgytų

Internetinė peticija, kuri prasidėjo kaip pokštas, nuskambėjo plačiau nei tikėtasi ir pati tapo skaitmeninio meno performansu.

J.Bezosas.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
J.Bezosas.<br>„Scanpix“/„Reuters“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2021, 9:52 PM

Prancūzų rašytojas Marcelis Schwobas daugiau nei prieš amžių yra pasakęs: „jei nori įsivaizduoti naują meną, turi sunaikinti senąjį meną“. Ši idėja mūsų dienomis įsikūnijo Change.org virtualioje peticijoje, kurioje reikalaujama, kad „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas nusipirktų ir suvalgytų legendinį meno kūrinį – Leonardo da Vinčio Moną Lizą.

Šiuo metu beveik 10 tūkst. parašų turinti peticija buvo pradėta amerikiečio Kane'o Powello iniciatyva.

„Niekas dar nėra suvalgęs Monos Lizos ir mes manome, kad Jeffas Bezosas turėtų pasiryžti ir tai padaryti“, – rašoma peticijoje.

Reikia pripažinti, K.Powellas nemeluoja – garsusis meno kūrinys, nutapytas XVI amžiaus pradžioje, buvo ne kartą vogtas nukopijuotas, į jį buvo mestas puodelis, tačiau niekas, niekas dar nėra jo suvalgęs.

K.Powellui peticijos idėja kilo jam pietaujant su sužadėtine ir dviem draugais nebrangiame restorane prieš pandemijos pradžią ir norėjo užsisakyti gėrimą už vieną dolerį.

„Jeffą Bezosą tuo metu rodė per žinias, – prisimena K.Powellas. – Mes pagalvojome, kas būtų, jei jis nusipirktų tai ir suvalgytų? Tai būtų kvaila ir netikėta.“

Peticija tėra pokštas.

Parengta pagal „New York Times“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.