Lervas, kurias vis dažniau raginama naudoti maistui, auginti ir veisti buvo pradėta Nyderlanduose.
Paplotėliai, patiekti bandelėje kartu su salota, svogūnu ir pomidorais, siūlomi Vokietijos prekybos centrų lankytojams. Šiuos mėsainius jau yra išbandę Nyderlandų ir Belgijos gyventojai.
Vienas praeivis Manfredas Roedderis, išbandęs mėsainį, teigė, kad tai gera alternatyva mėsai.
„Iš pradžių buvo neįprasta, bet suvalgiau ir antrą porciją, nes buvo labai skanu“, – įspūdžiais dalijosi M.Roedderis.
Mėsainius gaminančios įmonės įkūrėjas Baris Oezelis pasakojo, kad idėjai tapti realybe prireikė net ketverių metų.
Idėja kilo keliaujant po Pietryčių Aziją, kur valgyti vabzdžius nėra neįprasta.
„Tai nieko stebuklingo. Reikia sukurti estetišką produktą, kuris atrodo gerai, ir nematyti, kad pagamintas iš vabzdžių“, – juokėsi B.Oezelis.
Mėsainių kūrėjo teigimu, žmones vilioja jų kvapas. Tačiau ne visiems šis produktas kelia susižavėjimą.
„Žmonės klausia, ar mes tikrai parduodame tokius produktus, o ne juokaujame“, – pasakojo prekybos centro Achene savininkas Michaelis Reinartzas.
Kol vokiečiai dar tiktai atranda šiuos mėsainius, Europos šalių prekybos centruose atsiranda ir daugiau patiekalų, pagamintų iš vabzdžių.
Antai Ispanijoje galima įsigyti įvairių užkandžių ar makaronų iš vabzdžių.
Jie parduotuvėse atsirado sausio mėnesį, kai įsigaliojo nauji Europos Sąjungos maisto produktų reguliavimo įstatymai.