Rožinio atspalvio šokolado krikštamote gali būti vadinama Šveicarijos šokolado bendrovė „Barry Callebaut“. Būtent ji šį rudenį pristatė naujos spalvos šokoladinius saldumynus, kurių po pusmečio bus galima įsigyti parduotuvėse, rašo „The Guardian“.
„Barry Callebaut“ pakrikštijo produktą „rubininiu šokoladu“, tačiau jo spalva – švelniai rožinė.
Šveicarai naują šokolado rūšį kūrė ir su ja eksperimentavo 13 metų – nuo tada, kai atrado naujas kakavos pupeles, kurios suteikia gaminiui rausvą spalvą.
Užtruko, kol šveicarų įmonės konditerininkai suprato, kaip taisyklingai apdoroti kakavos pupeles, kad jos neprarastų išskirtinės spalvos.
Produkto pristatymas sutapo su socialinių tinklų ir jaunimo diktuojama spalvoto maisto karštine: kuo jis ryškesnis, tuo daugiau internautų dėmesio sulaukia.
Antai ką tik klestėjo juodo maisto mada – taip dažytos mėsainių bandelės, ledai ar kapučino kava. Dar ir dabar populiarus vaivorykštės spalvų maistas, kuriame derinamos bent kelios spalvos.
Už kokybę ir naujoves įmonėje atsakingas Peteris Boone teigė, kad naujasis šokoladas – hedonistinis malonumas, puikiai derantis su šių laikų kulinarine mada. Tad jis tikisi, kad rinka į konditerinę naujovę reaguos pozityviai.
Išskirtinis ir produkto skonis – jis visai kitoks nei to šokolado, kurį gerai pažįstame.
P.Boone apibūdino rožinio šokolado skonį kaip itin rafinuotą, lengvą, jame ryškios įvairių uogų natos, o tekstūra – itin švelni.
Į šį šokoladą nededama nei dažiklių, nei skonio stipriklių. Jis nėra kartus kaip juodasis šokoladas, tačiau ir ne toks saldus kaip pieninis.
Rubininės kakavos pupelės auga Dramblio Kaulo Krante, Ekvadore ir Brazilijoje.
Jų spalva natūrali – pupelės nėra genetiškai modifikuotos, bet šios rūšies augalų – labai reta.
Didžiausią susidomėjimą šveicarų produktu parodė kinai, todėl jiems pirmiesiems ir buvo pristatyta naujovė. Dabar įmonė rūpinsis, kaip patraukliai pristatyti rožines plyteles ne tik kinams, kurie suvartoja itin daug šokolado, bet ir kitoms pasaulio šalims.