Karas Ukrainoje. Kursko srityje – operatyvinė pauzė: rusams trūksta 12 tūkst. karių, žvalgomasi į Šiaurės Korėją

2024 m. spalio 22 d. 06:47
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (29)
Kremlius, bandydamas sugriauti Ukrainos valstybingumą, kariniam-pramoniniam kompleksui vis labiau priverstas pasikliauti užsienio darbo jėga, o dabar – ir užsienio kariais. Tai liudija pradinį pačios Rusijos, nepajėgiančios išpildyti diktatoriaus užgaidų, silpnumą, sakoma britų leidinio „The Guardian“ vedamajame straipsnyje.
Nuo 2024 m. pradžios Rusija paleido į Ukrainą daugiau nei 6 tūkst. kamikadzėmis vadinamų dronų „Shahed“, sekmadienio vakarą vaizdo ryšiu kreipdamasis į tautą sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis.
Pirmadienį iš anksto nepranešto vizito į Ukrainos sostinę atvyko JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas, pranešė CNN.
Kyjive L. Austinas susitiks su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir gynybos ministru Rustemu Umerovu, jie aptars Ukrainos ginklų poreikius ir tai, kaip JAV galėtų toliau remti Ukrainos kariuomenę kitais metais
Šeštadienį JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto vadovas Mike'as Turneris pareiškė griežtą kritiką dėl Šiaurės Korėjos karių veiklos ir paragino prezidentą Joe Bideną imtis veiksmų.
„Šiaurės Korėjos karių, kaip Rusijos ginkluotųjų pajėgų dalies, naudojimas Ukrainoje turi būti apibrėžtas kaip „raudonoji linija“, – teigė JAV Atstovų Rūmų M. Turneris.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.