Dėl Šiaurės Korėjos karių siuntimo į Ukrainą išryškėjo V. Putino nerimas: analitikai paaiškino, ko bijo Rusijos lyderis

2024 m. spalio 22 d. 14:38
Lrytas.lt
Neseniai buvo pranešta, kad į Rusiją atvyko kariai iš Šiaurės Korėjos. Dabar Kremlius baiminasi, kad Pietų Korėja, atsakydama į tai, suteiks karinę pagalbą Ukrainai.
Daugiau nuotraukų (1)
Karo studijų instituto (ISW) duomenimis, Maskva labai stengiasi sumažinti įtampą su Seulu. Sustiprėjus Rusijos ir Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos bendradarbiavimui, Pietų Korėjos užsienio reikalų ministerija iškvietė Rusijos ambasadorių Georgijų Zinovjevą.
Rusai stengėsi tai parodyti kaip įprastą savanorišką susitikimą, o ne diplomatinį iškvietimą, ir pridūrė, kad Rusijos ir KLDR bendradarbiavimas „nėra nukreiptas prieš Seulo saugumo interesus“.
Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas bandė patikinti, kad šis bendradarbiavimas „neturėtų kelti susirūpinimo“ kitoms valstybėms, o pačią informaciją apie Šiaurės Korėjos karių buvimą Rusijoje pavadino „prieštaringa“.
Pasak analitikų, Kremliaus atstovų elgesys rodo, kad Rusijos vadovybė yra labai susirūpinusi dėl galimo Pietų Korėjos posūkio į Ukrainą teikiant Ukrainai būtiną karinę paramą. Tai rodo Maskvos susirūpinimą dėl blogėjančių santykių su Seulu pasekmių Rusijos saugumo interesams Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.
„Rusija jau anksčiau bandė pelnyti Seulo palankumą, kad sušvelnintų didėjančios priklausomybės nuo Šiaurės Korėjos padarinius“, – pridūrė ekspertai.
Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.