V. Zelenskiui – didelis spaudimas iš JAV dėl šauktinių amžiaus: rodo į Vietnamo karo pavyzdį

2024 m. spalio 15 d. 21:57
JAV daro spaudimą Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui dėl šaukiamojo amžiaus sumažinimo Ukrainoje, savo „Telegram“ kanale pranešė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Serhijus Leščenka.
Daugiau nuotraukų (1)
„Amerikos politikai iš abiejų partijų spaudžia prezidentą V. Zelenskį klausimu, kodėl Ukraina nemobilizuoja asmenų nuo 18 iki 25 metų. Partnerių argumentas toks: kai JAV buvo Vietname, į kariuomenę buvo šaukiami vyrai nuo 19 metų.
Todėl amerikiečiai daro užuominą: vien vakarietiškų ginklų nepakanka, reikia mobilizacijos nuo 18 metų. Prezidentas V. Zelenskis nepasidavė ir toliau įtikinėja abiejų partijų politikus teikti ginklus nekeičiant šaukiamojo amžiaus“, – rašė S. Leščenka.
Dieną prieš tai Aukščiausiosios Rados deputatas Romanas Kostenka taip pat pranešė, kad JAV pareigūnai ragina Kyjivą sumažinti mobilizacinį amžių iki 20 metų. „Jei ši žmonių kategorija dabar nenori ginti mūsų šalies, vadinasi, jie jau yra prarasta karta“, – politiką cituoja naujienų portalas UNIAN.
Tuo pat metu, pasak deputato, šis klausimas šiuo metu nėra keliamas Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komitete. Nors diskusijos dėl jo vyksta jau kurį laiką.
Anksčiau Ukrainos nacionalinės gvardijos brigados vadas Ihoris Obolenskis pareiškė, kad Ukrainoje būtina sumažinti mobilizacinį amžių iki 21 metų. „Kuo daugiau mūsų jaunimo dabar pajus, kas yra karas, tuo lengviau mums bus ateityje“, – sakė jis.
Volodymyras ZelenskisUkrainaJAV
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.