V. Zelenskis atskleidė, kada viešai bus pristatytas Pergalės planas

2024 m. spalio 14 d. 07:09
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (28)
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį paskelbė, kad Maskva bandė išstumti Rusijos Kursko srityje esančias Ukrainos pajėgas, bet Kyjivas turimas pozicijas išlaikė. Ukrainos kariai į Rusijos Kursko srities teritorijas įžengė rugpjūčio pradžioje.
Spalio 12 d. Rusijos žiniasklaida pranešė apie naikintuvo Su-34 ir jo įgulos praradimą, o oficialios informacijos apie tai dar nebuvo. Tuo pat metu, remiantis JAV karo tyrimų instituto ataskaita, Su-34 galėjo būti numuštas iš Ukrainos F-16.
Pietų Korėjos ir Ukrainos pareigūnai toliau nustato Šiaurės Korėjos karių, kurie jau kariauja Ukrainoje ir treniruojasi Rusijoje, kad ateityje galėtų būti dislokuoti kartu su Rusijos kariais, tapatybes.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis artimiausiomis dienomis pristatys pergalės planą ukrainiečiams, pranešė prezidento biuro vadovo patarėjas Mychailas Podoliakas.
„Iš principo tai – ne paketas, o paprasčiausias apibendrinimas visko, ką Vokietija nori padaryti iki metų pabaigos“, – tokiais žodžiais apie Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo išdidžiai paskelbtus žodžius atsiliepė projekto „Vokietijos parama Ukrainai“ (GAU) iniciatoriai. GAU projekto tikslas – atidžiai stebėti, kokią paramą Vokietija suteikia Ukrainai.
Po tris dienas trukusios savo kelionės po Europos šalis Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pažadėjo tautiečiams tolesnę tarptautinę paramą karui prieš Rusiją.
„Pasaulis jau trečius šio karo metus yra su Ukraina, nes mūsų žmonės – milijonai ukrainiečių – nusipelno šios paramos“, – sakė V. Zelenskis tradiciniame savo vaizdo kreipimesi prieš išskrisdamas iš Berlyno.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.