Gelbėtojai: Izraelio kariams apsupus Džabaliją Gazos Ruože žuvo 17 žmonių

2024 m. spalio 6 d. 19:13
Sekmadienį Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūra pranešė, kad per Izraelio oro antskrydžius Džabalijoje žuvo mažiausiai 17 žmonių; Izraelio pajėgos teigė apsupusios teritoriją, kad neleistų „Hamas“ persigrupuoti.
Daugiau nuotraukų (1)
Po metus trukusių kovų, vykusių po beprecedenčio spalio 7 d. „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį, dideli Gazos Ruožo plotai virto griuvėsiais, Izraelio kariuomenei siekiant visiškai sunaikinti smogikų grupuotę.
Tačiau pastaraisiais mėnesiais kariai sugrįžo į kelias palestiniečių teritorijos vietoves, kuriose anksčiau vykdė operacijas prieš „Hamas“, ir suprato, kad „Hamas“ persigrupuoja.
Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad jos pajėgos apsupo Džabalijos rajoną Gazos Ruožo šiaurėje, reaguodamos į požymius, kad „Hamas“, nepaisant beveik metus trukusių smūgių ir kovų, bando atkurti savo operatyvinius pajėgumus.
„401-osios brigados ir 460-osios brigados kariai sėkmingai apsupo rajoną ir šiuo metu tęsia operacijas rajone“, – teigiama kariuomenės sekmadienį paskelbtame pareiškime. Jame cituojami žvalgybos duomenys, leidžiantys manyti, kad „Džabalijos rajone yra teroristų ir terorizmo infrastruktūros... ir kad „Hamas“ deda pastangas atkurti savo operatyvinius pajėgumus šiame rajone“.
Izraelio lėktuvai smogė „dešimtims karinių taikinių“, palaikydami sausumos pajėgas, sakoma pranešime.
„Hamas“ valdomos Gazos Ruožo civilinės gynybos agentūros atstovas Mahmudas Bassalas sakė, kad naktį Džabaliją sudrebino keli smūgiai.
„Per Izraelio oro smūgius Džabalijoje žuvo 17 žmonių, tarp jų devyni vaikai“, – sakė jis.
Karas Gazos Ruože prasidėjo po to, kai spalio 7 d. „Hamas“ teroristai užpuolė Izraelį; kaip skelbia AFP, remdamasi oficialiais Izraelio duomenimis, į kuriuos įtraukti nelaisvėje nužudyti įkaitai, žuvo 1 205 žmonės, dauguma jų – civiliai.
Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos pateiktais duomenimis, kuriuos Jungtinės Tautos (JT) pavadino patikimais, per Izraelio atsakomąjį karinį puolimą Gazos Ruože žuvo mažiausiai 41 870 žmonių, dauguma jų – civiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.