Izraelis pradėjo invaziją į Libaną: pranešama apie „tikslingus sausumos reidus“ Pentagonas skelbia apie susitarimą su Izraeliu (3)

2024 m. spalio 1 d. 06:21
Nuolat pildoma
Izraelio kariuomenė pranešė, kad jos kariai anksti antradienį pradėjo „tikslingas atakas“ prieš „Hezbollah“ taikinius pietų Libano pasienio zonoje, kai tuo pačiu metu į pasienio teritorijas įsiveržė ir sausumos pajėgos, skelbia „Reuters“.
Daugiau nuotraukų (8)
Kariškiai, pavadindami kampaniją „Operacija „Šiaurės strėlės“, pareiškime nurodė, kad taikiniai buvo netoli sienos esančiuose kaimuose ir kelia „tiesioginę grėsmę“ šiaurės Izraelio bendruomenėms. Pranešime teigiama, kad oro pajėgos ir artilerija remia sausumos pajėgas „tiksliais smūgiais“.
Libano pasienio miestelio Aita al-Shaab vietos gyventojai pranešė apie gausius apšaudymus ir danguje sklindantį sraigtasparnių bei dronų garsą. Virš Libano pasienio miesto Rmeišo ne kartą buvo paleistos raketos, apšviesdamos naktinį dangų.
Baltieji rūmai ir JAV valstybės departamentas iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti.
„Hezbollah“ lyderio pavaduotojas Naimas Qassemas pirmadienį pareiškė, kad „pasipriešinimo pajėgos yra pasirengusios kovoti ant žemės“.
Izraelio išpuoliai Libane yra dalis konflikto, besitęsiančio nuo okupuotų Palestinos teritorijų iki Irano remiamų grupuočių Jemene ir Irake. Eskalacija sukėlė baimę, kad JAV ir Iranas bus įtraukti į karą.
Kas atsitiko praėjusį kartą, kai Izraelis pradėjo sausumos karą Libane
„Live Pages“ redaktorius Stephenas Farrellas priminė apie pirmąsias 2006 m. Izraelio ir Libano karo savaites šiaurės Izraelyje, kuris vėliau virto Izraelio armijos operacija ir sausumos invazija, rašo „Reuters“.
Paskutinis didelis sausumos karas Libane prasidėjo labai skirtingomis aplinkybėmis. 2006 m. liepos 12 d. „Hezbollah“ kirto Izraelio sieną per netikėtą reidą netoli Libano Ayta ash-Shaab kaimo, sulaikydama ir nužudydama Izraelio karius.
Šis incidentas sukėlė penkias savaites trukusį karą, per kurį Izraelio sausumos pajėgos persikėlė per sieną į pietų Libaną.
Jie ištisas savaites kovojo su stipriai ginkluotais „Hezbollah“ padaliniais, kurie buvo „įsikasę“ į pasienio kaimus ir buvo ginkluoti raketų paleidimo įrenginiais, galinčiais nunešti Izraelio sunkiuosius šarvus.
Oro karas buvo užsitęsęs ir labai destruktyvus – Izraelio aviacija kelias savaites bombardavo „Hezbollah“ tvirtoves ir nacionalinę infrastruktūrą pietų Libane, o „Hezbollah“ raketų šūvius paleido į šiaurės Izraelį.
Sekite svarbiausias naujienas su Lrytas.
Libanas„Hezbollah“Izraelis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.