Karas Ukrainoje. Iš V. Orbano – žinia apie „taikos misiją“: bandys prie stalo susodinti V. Putiną ir V. Zelenskį (5)

2024 m. rugsėjo 30 d. 06:07
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (35)
Sekmadienio naktį Ukraina surengė didelio masto bepiločių orlaivių ataką Rusijoje. Pasak rusų karinių šaltinių, atakoje dalyvavo iki 150 dronų, tuo tarpu šalies institucijų teigimu, buvo sunakinti 125 bepiločiai orlaiviai.
Rusijos kariniai „Telegram“ kanalai pranešė apie išpuolius prieš energetikos ir karinius objektus Volgogrado, Tambovo, Oriolo, Lipecko, Tulos ir Saratovo srityse, taip pat Kubanėje ir Stavropolyje.
Ketvirtadienį Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pristatė Kyjivo rengtą pergalės planą JAV prezidentui Joe Bidenui. Nors plano detalės dar nebuvo atskleistos viešai, planu siekiama priversti Kremliaus šeimininką Vladimirą Putiną siekti teisingos taikos.
Be to, pasak Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo Andrejaus Jermako, kvietimas prisijungti į NATO taip pat yra plano dalis.
Nepaisant to, pirmosios reakcijos į šį sumanymą nebuvo visiškai teigiamos. Portalas „The Wall Street Journal“ pranešė, kad Baltieji rūmai buvo susirūpinę, jog Kyjivo plane nėra aiškios strategijos, kaip laimėti prieš Rusiją.
Be to, su plano detalėmis susipažinę pareigūnai tikino, kad plane per daug dėmesio skiriama prašymui skirti daugiau ginklų ir smūgių apribojimų panaikinimui.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.