IDF: šiaurės Izraelis iš Libano apšaudytas svaidmenimis

2024 m. rugsėjo 29 d. 12:34
Sekmadienį ryte į rajoną aplink Tiberijaus miestą pataikė maždaug aštuoni iš Libano paleisti svaidmenys, pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF).
Daugiau nuotraukų (1)
Svaidmenys nusileido „atvirose teritorijose“, teigiama platformoje „Telegram“ išplatintoje kariuomenės žinutėje. Per išpuolį žmonės nenukentėjo.
Nuo tada, kai Gazoje kilo karas, Libano smogikų grupuotė beveik kiekvieną dieną apšaudo teikinius šiaurinėje Izraelio dalyje. Smogikų teigimu, šios atakos liausis tik kai Gazos Ruože bus paskelbtos paliaubos.
IDF taip pat pranešė, kad Izraelio raketinis kateris numušė nuo Raudonosios jūros link šalies artėjusį bepilotį orlaivį.
Prieš tai pietinėje šalies dalyje esančiame Eilato uostamiestyje nuaidėjo apie oro pavojų perspėjančios sirenos. IDF teigimu, bepilotį likvidavo klasės „Sa‘ar 4.5“ kateris.
Irano remiama „Irako islamiškojo pasipriešinimo“ (IRI) grupuotė pirmiau pranešė, kad jos kovotojai Eilate dronais atakavo „svarbų taikinį“, pažadėdama didinti savo išpuolių prieš Izraelį ir jo sąjungininkus tempus.
IRI paskelbė vaizdo įrašą, kuriame neva matyti kylantis dronas, o vienas iš jos narių tuo tarpu laiko per Izraelio antskrydį penktadienį Beirute žuvusio grupuotės „Hezbollah“ vado Hassano Nasrallah nuotrauką.
IRI sudaro po spalio 7 d. iš Gazos Ruožo įvykdytų išpuolių savo pajėgas suvienijusių proiranietiškų Irako grupuočių koalicija.
IzraelisLibanas„Hezbollah“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.