Atskleidė, kiek bombų prireikė H. Nasrallah pražudžiusiai atakai: prireikė mažiausiai 10 kovinių lėktuvų Perspėjo dėl karo galimybės

2024 m. rugsėjo 29 d. 13:53
Per Izraelio aviacijos smūgį Beirute, nusinešusį „Hezbollah“ vado Hassano Nasrallah gyvybę, buvo panaudota iš viso daugiau nei 80 tonų bombų, sekmadienį pranešė Izraelio žiniasklaida.
Daugiau nuotraukų (1)
Bombas, tarp kurių būta ir specialių bombų bunkeriams sprogdinti, ant požeminės „Hezbollah“ buveinės Beirute penktadienį numetė mažiausiai 10 reaktyvinių kovinių lėktuvų rikiuotė.
Oficialūs šaltiniai šių pranešimų kol kas nepatvirtino.
Po šios atakos vis labiau baiminamasi keršto ar visuotinio karo Vidurio Rytuose.
Vidurio Rytuose įmanomas „netgi karas“
Po „Hezbollah“ vado Hassano Nasrallah žūties Vidurio Rytuose įmanoma viskas, netgi karas, Niujorke duodamas interviu Irano naujienų agentūrai „Fars“ pasakė Irano užsienio reikalų ministras Abbasas Araghchi.
„Visi turėtų žinoti, kad padėtis yra itin nestabili, kad įmanoma viskas... netgi karas“, – „Islamo revoliucinės gvardijos korpuso“ (IRGC) valdomai naujienų agentūrai pasakė jis.
A. Araghchi apkaltino Izraelį sukėlus tarptautinę krizę. Jo teigimu, Iranas dėl šios priežasties paprašė sušaukti neeilinį JT Saugumo Tarybos posėdį.
H. Nasrallah kraujas nebuvo pralietas veltui ir Izraelis dar pasigailės dėl savo įvykdyto nusikaltimo, kalbėdamas apie Izraelio penktadienį Beirute suduotą smūgį, nusinešusį „Hezbollah“ vado gyvybę, sakė jis.
Stebėtojų teigimu, Irano atsakas kol kas buvo nuosaikus ir keršyti jis nepuolė. Manoma, kad Teheranas vietoje to yra labiau linkęs diskredituoti Izraelį tarptautinėje arenoje.
IzraelisLibanas„Hezbollah“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.