Karas Ukrainoje. Analitikai atskleidė Rusijos bėdas Kurske – su kuo susiduria FSB „Specnaz“

2024 m. rugsėjo 27 d. 06:06
Lrytas.lt
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (34)
Neseniai daug triukšmo sukėlusi Rusijos raketa „Sarmat“ sprogo tiesiog bandymo metu. Kaip pažymėjo aviacijos ekspertas ir analitikas Konstantinas Krivolapas, tai yra „Rusijos imperinės didybės žlugimo“ įrodymas.
Kai kur Ukrainos kariuomenės daliniuose yra „sovietinių“ vadų, kuriems svarbiau gauti žvaigždes ant pečių nei pasiekti pergalę. 33 metų FPV drono pilotas iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų specialiųjų operacijų pajėgų Andrijus Vergulenko prabilo apie tokią problemą, kai dirbo netoli Rabotynės kaimo Zaporižios srityje, rašo „Ukrainska Pravda“.
JAV prezidento Joe Bideno administracija rengia planą pratęsti įgaliojimus siųsti 5,9 mlrd. dolerių pagalbą Ukrainai po spalio 1 d., kai prasidės nauji fiskaliniai metai. Apie tai pranešė portalas „Politico“.
Rusijos valdovui Vladimirui Putinui Kursko sritis visai nereikalinga ir Kremlius net nepastebės, jei visiškai praras šį regioną. Tokią nuomonę komentare „24 kanalui“ išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas, lakūnas-instruktorius, karo ekspertas Romanas Svitanas.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis optimistiškai kalbėjo apie galimą karo su Rusija pabaigą, televizijai ABC News sakydamas, kad karo pabaiga yra „arčiau, nei manome“. „Manau, kad esame arčiau taikos, nei manome. Esame arčiau karo pabaigos“, – pabrėžė jis.
Kremlius ir toliau viešai rodo savo nesidomėjimą bet kokiu taikiu karo sureguliavimu. Okupantai suinteresuoti Ukrainos vyriausybės kapituliacija ir Ukrainos valstybės sunaikinimu. Tai pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasi Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaita.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
RusijaUkrainaUkrainos kariai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.