Karas Ukrainoje. Po seniai regėtos Rusijos gėdos – skaudūs padariniai: prabilo apie daug žuvusiųjų ir didelį užterštą plotą (2)

2024 m. rugsėjo 25 d. 06:52
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (26)
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis optimistiškai kalbėjo apie galimą karo su Rusija pabaigą, televizijai ABC News sakydamas, kad karo pabaiga yra „arčiau, nei manome“. „Manau, kad esame arčiau taikos, nei manome. Esame arčiau karo pabaigos“, – pabrėžė jis.
Kremlius ir toliau viešai rodo savo nesidomėjimą bet kokiu taikiu karo sureguliavimu. Okupantai suinteresuoti Ukrainos vyriausybės kapituliacija ir Ukrainos valstybės sunaikinimu. Tai pranešė „RBC-Ukraine“, remdamasi Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaita.
Volodymyro Zelenskio kelionė į JAV yra paskutinė galimybė įtikinti Joe Bideną padidinti paramą Ukrainai prieš JAV prezidentui paliekant postą, rašo „The Times“.
„Šią savaitę vykstanti misija nėra proga V. Zelenskiui mandagiai atsisveikinti su JAV prezidentu. Tai diplomatija ant uolos krašto, paskutinė V. Zelenskio viltis, kad Joe Bidenas leis Kyjivui Vakarų raketomis smogti giliai į Rusiją ir privers ją derėtis dėl taikos“, – rašo laikraštis.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį atvyko į Jungtines Amerikos Valstijas itin svarbaus vizito, kad pristatytų Kyjivo planą, kaip užbaigti pustrečių metų trunkantį karą su Rusija.
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-osios atskirosios desanto brigados kariai pralaužė dar vieną Ukrainos ir Rusijos sienos ruožą Kursko regione. Apie tai feisbuke pranešė Ukrainos desantinės pajėgos, prie šio įrašo paskelbdamos ir puolimo metu padarytą vaizdo įrašą.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.