Karas Ukrainoje. Iš V. Zelenskio – nerimą kelianti žinia: prabilo apie Rusijos kėslus prieš Ukrainos branduolinius objektus (14)

2024 m. rugsėjo 24 d. 06:37
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (28)
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį atvyko į Jungtines Amerikos Valstijas itin svarbaus vizito, kad pristatytų Kyjivo planą, kaip užbaigti pustrečių metų trunkantį karą su Rusija.
V. Zelenskis pateiks prezidentui Joe Bidenui bei kandidatams į prezidentus Kamalai Harris ir Donaldui Trumpui savo pasiūlymus, kuriuos jis vadina „pergalės planu“.
Jis sakė nesąs tikras, kad Donaldas Trumpas žino, kaip užbaigti karą Ukrainoje, net „jei jis ir mano, kad žino, kaip“. Ukrainos vadovas tai pasakojo interviu amerikiečių savaitraščiui „The New Yorker“.
Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 95-osios atskirosios desanto brigados kariai pralaužė dar vieną Ukrainos ir Rusijos sienos ruožą Kursko regione. Apie tai feisbuke pranešė Ukrainos desantinės pajėgos, prie šio įrašo paskelbdamos ir puolimo metu padarytą vaizdo įrašą.
Ukrainos kariuomenė šeštadienį pranešė smogusi dviem Rusijos teritorijoje esantiems kariniams sandėliams vakarinėje Tverės ir pietinėje Krasnodaro srityse.
Pažymima, kad Tichoreckas (Krasnodaro srityje) yra viena iš trijų didžiausių okupantų amunicijos saugojimo bazių ir viena iš pagrindinių Rusijos kariuomenės logistikos sistemoje. Ukrainos kariuomenės generalinis štabas apskaičiavo, kad smūgio metu ten buvo 2 000 tonų šaudmenų, įskaitant Šiaurės Korėjoje pagamintus šovinius.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.