Karas Ukrainoje. Rusija bombarduoja savo teritoriją, Rostovo srityje – sprogimas ir gaisras uoste

2024 m. rugsėjo 23 d. 06:41
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (54)
Ukrainos kariuomenė šeštadienį pranešė smogusi dviem Rusijos teritorijoje esantiems kariniams sandėliams vakarinėje Tverės ir pietinėje Krasnodaro srityse.
Pažymima, kad Tichoreckas (Krasnodaro srityje) yra viena iš trijų didžiausių okupantų amunicijos saugojimo bazių ir viena iš pagrindinių Rusijos kariuomenės logistikos sistemoje. Ukrainos kariuomenės generalinis štabas apskaičiavo, kad smūgio metu ten buvo 2 000 tonų šaudmenų, įskaitant Šiaurės Korėjoje pagamintus šovinius.
Tuo tarpu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį paskelbė, kad praėjusią savaitę Rusija prieš ukrainiečius panaudojo daugiau kaip 900 valdomųjų aviacinių bombų, apie 400 bepiločių lėktuvų „Shahed“ ir beveik 30 raketų.
Karo studijų instituto (ISW) analitikai savo ruožtu įvertino, kad Ukrainos pajėgos per įsiveržimą į Rusijos Kursko sritį pasiekė operatyvinę staigmeną, nors Rusijos valdžios institucijos pranešė žinojusios apie įsiveržimo galimybę kelis mėnesius prieš tai.
Pasak ISW analitikų, neatrodo, kad prieš įsiveržimą Rusijos valdžia būtų dėjusi kokias nors esmines pastangas pagerinti Kursko srities pasienio rajonuose tarnaujančių Rusijos karinių dalinių parengtį ar pastatyti papildomus įtvirtinimus palei tarptautinę sieną.
Rusijos valdžia galėjo nuspręsti ignoruoti šiuos prašymus dėl to, kad neteisingai įvertino Ukrainos galimybes žengti gilyn į Kursko sritį.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaKursko sritis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.