Karas Ukrainoje. „Neleisime priešui mūsų aplenkti“: pasakė, kiek Ukraina gali pagaminti dronų (1)

2024 m. rugsėjo 22 d. 07:23
Nuolat pildoma
Ukrainos kariuomenė šeštadienį pranešė smogusi dviem Rusijos teritorijoje esantiems kariniams sandėliams vakarinėje Tverės ir pietinėje Krasnodaro srityse.
Daugiau nuotraukų (55)
Pažymima, kad Tichoreckas (Krasnodaro srityje) yra viena iš trijų didžiausių okupantų amunicijos saugojimo bazių ir viena iš pagrindinių Rusijos kariuomenės logistikos sistemoje. Ukrainos kariuomenės generalinio štabo duomenimis, sandėlyje sprogimo metu buvo ir iš Šiaurės Korėjos gautų raketų.
Tuo metu JAV svarsto galimybę nusiųsti Ukrainai vidutinio nuotolio raketų jos naujajam naikintuvų F-16 parkui – tai būtų dalis 375 mln. dolerių karinės pagalbos paketo, apie kurį ketinama paskelbti pirmadienį, rugsėjo 23 dieną, pranešė leidinys „Politico“.
„Joint Standoff Weapon“, kurį jau naudoja JAV karinės oro ir jūrų pajėgos ir nemažai sąjungininkų, gali smogti taikiniams, esantiems už 100 km, todėl Ukrainai tai bus esminis ginkluotės, naudojamos smogti Rusijos pajėgoms, pagerinimas, ir ji galės tai daryti saugesniu atstumu.
Karo studijų instituto (ISW) analitikai savo ruožtu įvertino, kad Ukrainos pajėgos per įsiveržimą į Rusijos Kursko sritį pasiekė operatyvinę staigmeną, nors Rusijos valdžios institucijos pranešė žinojusios apie įsiveržimo galimybę kelis mėnesius prieš tai.
Pasak ISW analitikų, neatrodo, kad prieš įsiveržimą Rusijos valdžia būtų dėjusi kokias nors esmines pastangas pagerinti Kursko srities pasienio rajonuose tarnaujančių Rusijos karinių dalinių parengtį ar pastatyti papildomus įtvirtinimus palei tarptautinę sieną.
Rusijos valdžia galėjo nuspręsti ignoruoti šiuos prašymus dėl to, kad neteisingai įvertino Ukrainos galimybes žengti gilyn į Kursko sritį.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su Lrytas.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.