Iš pasaulio lyderių – įspėjimas dėl Izraelio ir „Hezzbolah“ konflikto: „Libanas virs kitu Gazos Ruožu“ (1)

2024 m. rugsėjo 22 d. 19:22
Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas sekmadienį perspėjo dėl pavojaus, kad Libanas virs „kitu Gazos Ruožu“, įsiliepsnojus karo veiksmams tarp Izraelio ir Libano ginkluotos grupuotės „Hezbollah“.
Daugiau nuotraukų (2)
„Man nerimą kelia grėsmė paversti Libaną (į) kitą Gazą“, – CNN sakė A. Guterresas prieš kasmetinį pasaulio lyderių susirinkimą JT, turėdamas galvoje Palestinos teritoriją, kurioje karas siautėja nuo praėjusių metų spalio.
J. Borellis: Europos Sąjunga „labai susirūpinusi“ dėl konflikto tarp Izraelio ir „Hezbollah“ eskalavimo
Europos Sąjunga yra „labai susirūpinusi“ dėl konflikto tarp Izraelio ir Libano kovotojų grupės „Hezbollah“ eskalavimo ir ragina „skubiai nutraukti ugnį“, sekmadienį sakė ES užsienio politikos vadovas Josepas Borrellis.
„Europos Sąjunga yra labai susirūpinusi dėl eskalacijos Libane po penktadienį įvykusių išpuolių Beirute“, – sakoma J. Borrellio pareiškime, kuriame raginama sudaryti „paliaubas“ demarkacinėje linijoje, „taip pat ir Gazoje“.
Jis turėjo omenyje penktadienį Izraelio ataką pietiniame Libano sostinės priemiestyje, per kurį žuvo 16 „Hezbollah“ kovotojų.
J. Borrellis kitą savaitę dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje Niujorke kartu su daugeliu pasaulio lyderių.
„Abejų pusių civiliai moka didelę kainą“, – pridūrė jis.
„Jie taip pat bus tie, kurie labiausiai kentės per visapusišką karą, kurio reikia išvengti, taip pat atnaujinant intensyvias diplomatinės tarpininkavimo pastangas“, – sakė J. Borrellas.
Izraelio armija pranešė, kad naktį ir ankstų sekmadienio rytą į jos teritoriją buvo paleistos raketos, daugiausia iš Libano.
LibanasIzraelis„Hezbollah“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.