Baltieji Rūmai: padėties paaštrėjimas regione neatitinka „Izraelio interesų“

2024 m. rugsėjo 22 d. 17:51
Baltųjų rūmų nacionalinio saugumo atstovas Johnas Kirby sekmadienį pareiškė, kad padėties paaštrėjimas regione neatitinka „geriausių Izraelio interesų“. Šiuo metu auganti įtampa tarp Izraelio ir Libano kelia baimę dėl įsiplieksiančio karo.
Daugiau nuotraukų (1)
„Mes netikime, kad šio karinio konflikto eskalavimas yra jų interesas“, – ABC laidoje „This Week“ sakė J. Kirby ir pridūrė, kad Jungtinės Valstijos „sako tai tiesiai mūsų Izraelio kolegoms“.
Izraelis ir Irano remiama Libano grupuotė „Hezbollah“ įsitraukė į sparčiai susišaudymus, įskaitant intensyvų raketų apšaudymą šiaurės Izraelyje, dėl kurio šimtai tūkstančių žmonių buvo išsiųsti slėptis į bombų slėptuves, teigia ten esantys kariškiai.
„Įtampa dabar daug didesnė nei buvo net prieš kelias dienas“, – sakė J. Kirby.
Tačiau jis pridūrė, kad „mes vis dar tikime, kad čia gali būti laiko ir erdvės diplomatiniam sprendimui ir dirbame to siekdami“.
Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu anksčiau tą dieną pažadėjo sugrąžinti namo šiaurės Izraelio gyventojus, perkeltus dėl beveik metus trunkančių kovų.
Karo eskaklavimas „tikrai neatitiks visų tų žmonių, kuriuos ministras pirmininkas Netanyahu sako norįs grąžinti namo, interesų“, – sakė J. Kirby.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.