„Hezbollah“ teigia atakavusi Izraelio karinės pramonės objektus

2024 m. rugsėjo 22 d. 08:33
Libano proiraniškas judėjimas „Hezbollah“ sekmadienį pareiškė, kad smogė Izraelio kariniams objektams atsakydamas į šią savaitę įvykusius grupuotės ryšių įrenginių sprogimus, kurie pražudė dešimtis žmonių ir beveik 3 tūkst. sužeidė.
Daugiau nuotraukų (1)
Irano remiamos grupuotės pareiškime teigiama, kad „pirminiame atsake“ į pranešimų gaviklių ir radijo ryšio stotelių sprogimus, kuriais kaltinamas Izraelis, „Hezbollah“ „dešimtimis“ rakektų „bombardavo Rafaelio karinės pramonės kompleksus“ šiaurės Izraelyje.
Izraelio kariuomenė pranešė, kad ankstų sekmadienį iš Libano atskriejo daugiau nei 100 sviedinių. Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos šiaurės Izraelyje gesina kilusius gaisrus.
Raketos buvo paleistos ir naktį. Izraelio greitosios medicinos pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ pranešime nurodė, kad naktį nuo šrapnelių buvo sužeisti keturi žmonės.
Kariuomenė taip pat pranešė apie atakas iš rytų pusės.
Naktį iš Irako pusės prie Izraelio priartėjo „keli įtartini oro taikiniai“, teigė karinės pajėgos. Jie buvo perimti ir niekas nenukentėjo.
„Hezbollah“IranasIzraelis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.