Per Izraelio aviacijos smūgį penktadienį Beirute žuvo dar vienas „Hezbollah“ vadas

2024 m. rugsėjo 21 d. 12:15
Grupuotė „Hezbollah“ šeštadienį pranešė, kad tarp 16 kovotojų, žuvusių per Izraelio oro antskrydį prieš jos buveinę Beirute, buvo dar vienas aukšto rango vadas, ir tai rodo, koks didelis smūgis buvo suduotas jos karinei vadovybei.
Daugiau nuotraukų (8)
Izraelis pranešė, kad penktadienį per smūgį Libano sostinės pietiniuose priemiesčiuose žuvo „Hezbollah“ elitinių „Radwan“ pajėgų vadas Ibrahimas Aqilis ir keli kiti vadai.
Šis smūgis buvo surengtas netrukus po sabotažo atakų, panaudojant ryšio priemones, kai šią savaitę „Hezbollah“ buveinėse žuvo 37 žmonės.
„Hezbollah“ įvardijo antrąjį vadą – Ahmedą Mahmudą Wahbi – ir teigė, kad jis vadovavo grupuotės operacijoms prieš Izraelį nuo karo Gazos Ruože pradžios spalio mėnesį iki šių metų pradžios.
Patvirtindama I. Aqilio, kuris buvo JAV ieškomas dėl dalyvavimo 1983 metais sprogdinant JAV ambasadą Beirute, mirtį, „Hezbollah“ paminėjo jį kaip „vieną iš savo didžiųjų lyderių“.
JAV siūlė 7 mln. dolerių atlygį už informaciją apie I. Aqilį, apibūdindamos jį kaip „pagrindinį narį“ organizacijos, 1983 metais įvykdžiusios ambasados sprogdinimą, per kurį žuvo 63 žmonės.
AFP žurnalistai sakė, kad penktadienio smūgis paliko didžiulį kraterį ir išgriovė apatinius daugiaaukščio pastato aukštus.
Tai buvo antrasis Izraelio smūgis „Hezbollah“ karinei vadovybei nuo karo Gazos Ruože pradžios. Liepą per Izraelio smūgį Beirute žuvo vyriausiasis grupuotės operacijų vadas Fuadas Shukras.
„Hezbollah“IzraelisBeirutas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.