Iš Ukrainos – perspėjimas dėl branduolinio incidento pavojaus: Rusijos ketinimai gali turėti pasaulinių pasekmių (2)

2024 m. rugsėjo 21 d. 17:15
Papildyta
Ukrainos užsienio reikalų ministras Andrijus Sybiha informavo Tarptautinę atominės energijos agentūrą (TATENA) apie tai, kad Rusija, artinantis žiemai, planuoja smūgius svarbiausiems Ukrainos branduolinės energetikos objektams.
Daugiau nuotraukų (1)
A.Sybiha apie tai paskelbė platformoje „X“.
„Ukrainos žvalgybos duomenimis, Kremlius, artinantis žiemai, planuoja smūgius svarbiausiems branduolinės energetikos objektams Ukrainoje. Visų pirma kalbama apie atvirus atominių elektrinių skirstomuosius įrenginius ir perdavimo pastotes, kurie yra itin svarbūs saugiam branduolinės energetikos veikimui“, – rašė A.Sybiha.
Pasak ministro, šių objektų sunaikinimas sukeltų didelį branduolinio incidento, kuris turėtų pasaulinių pasekmių, pavojų. Ukrainos saugumo ir žvalgybos tarnybos jau perdavė atitinkamą informaciją partneriams. Užsienio reikalų ministras apie tai taip pat informavo TATENA.
„Rusija yra vienintelė šalis, kuri užgrobė atominę elektrinę Europoje šantažuodama pasaulį. Ukrainos taikos formulėje yra punktas dėl radiacinės ir branduolinės saugos užtikrinimo. Raginame visas tarptautines organizacijas ir valstybes, gerbiančias JT Chartiją, užkirsti kelią teroristinės šalies scenarijui“, – ragino A.Sybiha.
Kaip pranešė „Ukrinform“, Ukrainos energetikos ministras Hermanas Haluščenka Vienoje vykstančioje TATENA konferencijoje su JAV delegacija, vadovaujama energetikos sekretoriaus pavaduotojo Davido Turko, aptarė būtinybę apsaugoti svarbiausias AE pastotes nuo Rusijos atakų.
A. Jermakas: valstybės turi griežtai reaguoti į Rusijos planus
Vakarų ir Pietų šalys turi griežtai reaguoti į Rusijos ruošimąsi suduoti smūgius itin svarbiems branduolinės energetikos objektams. Jos privalo stengtis užkirsti kelią galimam branduolinės katastrofos scenarijui.
Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas tai paskelbė „Telegram“, praneša „Ukrinform“.
Anot jo, pasaulis turėtų reaguoti į Rusijos pasirengimą artėjant žiemai smūgiuoti svarbiems Ukrainos branduolinės energetikos objektams.
„Tai pasiruošimas galimam branduolinės nelaimės scenarijui. Rusija yra teroristė. Ji turi būti sustabdyta čia ir dabar. Vakarų ir Pietų šalys turi griežtai reaguoti į rengimąsi terorui. Tai taikoma visiems“, – pabrėžė A.Jermakas.
UkrainaRusijaBranduolinė energetika
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.