Karas Ukrainoje. Į Kursko sritį nusiuntus 40 tūkst. rusų, analitikai prabilo apie V. Putino baimę: įvardino, ko padaryti neišdrįs

2024 m. rugsėjo 20 d. 06:59
Nuolat pildoma
Rusijos invazijai į Ukrainą tęsiantis trečius metus, Kyjivo pajėgos toliau gina savo laisvę ir teritoriją nuo intensyvių okupantų atakų, nukreiptų į karinę ir civilinę infrastruktūrą bei bando atremti okupantų veržimąsi. Tiesa, karinius veiksmus Ukraina dabar atlieka ne tik savo, bet ir Rusijos teritorijoje.
Daugiau nuotraukų (24)
Smūgis Rusijos ginklų sandėliui Tverės srityje esančiame Toropece – puikiai paruošta ir įvykdyta operacija, po kurios rusai mėgins paslėpti tokio pobūdžio ir svarbos vietas. Taip sako Ukrainos karybos ekspertas Aleksandras Musijenka.
Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Vakarų partneres sparčiau tiekti pažadėtą ginkluotę oro gynybai stiprinti. „Iki šiol įgyvendinti ne visi pažadai dėl oro gynybos, kurie buvo duoti viršūnių susitikime Vašingtone“, – sakė jis savo vakariniame vaizdo kreipimesi.
Toliau smūgiuodami Rusijoje esančius rusų užnugario logistikos objektus, ukrainiečiai darytų didesnį operatyvinį spaudimą Rusijos kariuomenei nei naikindami pavienes amunicijos saugyklas ir logistikos objektus, rašoma naujame Karo tyrimų instituto (ISW) straipsnyje.
ISW analitikų teigimu, Ukrainos pajėgos 2022 m. vasarą iš sistemų HIMARS paleistomis raketomis smogė visoje okupuotoje Ukrainos dalyje buvusiems rusų amunicijos sandėliams, anuomet priversdamos rusų pajėgas plačiau išdėstyti šiuos objektus bei sumažindamos rusų logistikos sistemos veiksmingumą.
Likus keliems mėnesiams iki prezidento Vladimiro Putino „inauguracijos“ 2024 m. gegužę, Rusijos gynybos ministerijos atstovai primygtinai reikalavo naujo mobilizacijos etapo, tačiau Rusijos vadovas šią idėją atmetė, rašo „The Wall Street Journal“.
Pasak laikraščio, Kremliaus vadovas pareiškė norįs, kad kariuomenės papildymui ir nuostolių fronte kompensavimui būtų pasitelkti tik rangovai.
Sekite svarbiausias karo Ukrainoje naujienas su lrytas.lt.
UkrainaRusijaVolodymyras Zelenskis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.