Izraelis smogė taikiniams Libano sostinėje Beirute: pranešama apie didelę žalą ir po griuvėsiais įstrigusius žmones

2024 m. rugsėjo 20 d. 16:39
Lrytas.lt
Izraelio kariuomenė pranešė, kad penktadienį Libano sostinėje Beirute surengė „tikslinį smūgį“, tačiau detalių nepateikė.
Daugiau nuotraukų (4)
„IDF (Izraelio kariuomenė) Beirute surengė tikslinį smūgį“, – sakoma išplatintame pareiškime.
Liudininkai nurodė, kad į vieną pastatą pietiniame priemiestyje, kuriam smogė mažiausiai dvi raketos, atvyko greitosios pagalbos automobiliai. Matėsi, kaip iš įvykio vietos kyla dūmai. Pareigūnai uždarinėjo netoliese esančius kelius.
„Drebėjo visas mano namas“, – sakė vienas Džamuso rajono gyventojas, pridurdamas, kad pasigirdo du garsūs smūgiai.
Vaizdo įraše ir nuotraukose iš įvykio vietos matyti, kad po Izraelio smūgio Beirute esančioje daugiaaukščių gyvenamųjų namų gatvėje matyti dideli sugriovimai, praneša CNN.
Skelbiama, kad sunaikinta daugybė transporto priemonių, ore tvyro tiršti dūmai.
Viename vaizdo įraše, nufilmuotame vienoje iš gatvių pietiniame priemiestyje, kuris yra „Hezbollah“ tvirtovė, matyti, kaip, atrodo, sugriautas pirmasis pastato aukštas, aplink išmėtyti keli nublokšti automobiliai ir nuolaužos.
Daugybė gyventojų susirinko bandydami išvalyti griuvėsius.
Nepriklausoma Libano geopolitikos apžvalgininkė Sarah Abdallah socialiniame tinkle „X“ paskelbė, kad „per Izraelio agresiją prieš pietinius Beiruto priemiesčius iki šiol žuvo 5 libaniečių vaikai“ ir pridūrė, kad žmonės vis dar yra įstrigę po griuvėsiais.
Nepriklausoma Libano geopolitikos apžvalgininkė Sarah Abdallah socialiniame tinkle „X“ paskelbė, kad „per Izraelio agresiją prieš pietinius Beiruto priemiesčius iki šiol žuvo 5 libaniečių vaikai“ ir pridūrė, kad žmonės vis dar yra įstrigę po griuvėsiais. Šie teiginiai nėra nepriklausomai patikrinti.
Pirmosiose nuotraukose, kuriose matyti nukentėjusi Dahieh vietovė, fiksuojama didelė žala, iš dalies sugriauti pastatai ir automobiliai.
Tai tankiai apgyvendintas Beiruto rajonas, ataka įvyko apie 16 val. vietos laiku.
Pranešama apie aukas
Per Izraelio smūgį pietų Beirute žuvo mažiausiai trys žmonės, o dar 17 buvo sužeisti, pranešė Libano sveikatos apsaugos ministerija.
Libano žiniasklaida, įskaitant oficialiąją Nacionalinę naujienų agentūrą, pranešė apie kelis nukentėjusiuosius per išpuolį, kurio taikinys, kaip pranešama, buvo pasirinktas aukštas „Hezbollah“ veikėjas.
Greitosios medicinos pagalbos automobiliai išvežė iš šios vietovės žuvusiuosius ir sužeistuosius, tarp jų daug vaikų ir moterų, pranešė NNA.
Pastatas yra tankiai apgyvendintame rajone, kuris taip pat yra „Hezbollah“ tvirtovė.
Taikėsį į aukšto rango „Hezbollah“ pareigūną
Penktadienį Izraelio smūgio pietų Beirute taikinys buvo aukštas „Hezbollah“ pareigūnas.
Izraelio žiniasklaida ir „Axios“ praneša, kad taikinys buvo „Hezbollah“ aukšto rango karinis veikėjas Ibrahimas Aqilas.
JAV vyriausybė pasiūlė 7 milijonų JAV dolerių premiją už I. Aqilą, kurį ji kaltina prisidėjus prie 1983 m. Beiruto sprogdinimo.
Naujienų agentūra AFP cituoja „Hezbollah“ artimą šaltinį, kuris pareiškė, kad per Izraelio antskrydį šios Libano grupuotės elitinio dalinio „Radwan“ vadeiva I. Aqilis žuvo.
IzraelisLibanas„Hezbollah“
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.