Po pranešimų gaviklių sprogimų Libane daugeliui nukentėjusiųjų prireikė akių operacijos

2024 m. rugsėjo 18 d. 12:27
Po incidento, kai Libane tuo pat metu sprogo šimtai pranešimų gaviklių, daugeliui iš maždaug 2 800 sužeistųjų prireikė akių operacijos.
Daugiau nuotraukų (13)
„Daugumai sužeistųjų nustatyti sunkūs akių sužalojimai. Kitiems chirurgai amputavo rankas“, – vienoje Beiruto ligoninių sakė akių gydytojas. Dėl didelio nukentėjusiųjų skaičiaus į pagalbą buvo pasitelkiami plastikos ir dantų chirurgai. Anot duomenų, mažiausiai devyni žmonės žuvo.
Libano sveikatos ministras Firas Abiadas, keliose ligoninėse aplankęs sužeistuosius, pasakojo, kad žmonėms pirmiausiai sužalotos akys, kitos veido dalys, taip pat rankos ir pilvo sritis. Daugelis aukų parnešimų gaviklius tikriausiai turėjo rankose ar kelnių kišenėse, kai šie sprogo.
Libano sveikatos sistema patiria didžiulį spaudimą ir praktiškai nėra pasiruošusi tokiam dideliam sužeistųjų skaičiui. Dėl daug metų trunkančios finansų krizės ir beprecedenčio vietos valiutos nuvertėjimo daugelis ligoninių ir kitų medicinos įstaigų susiduria su problemomis įsigyti vaistų ir kitų medicinos priemonių.
Dėl dingstančios elektros ir degalų trūkumo medikamentų dažni neįmanoma tinkamai laikyti. Trūksta personalo, kitos ligoninės dėl finansinių sunkumų buvo priverstos mažinti etatus arba užsidaryti. Daugeliui pacientų neužtikrinama net pirminė sveikatos priežiūra.
„Ligoninės susidūrė su didelėmis problemomis“, – sakė vienos ligoninės vadovas Sulaimanas Harunas. Dauguma sužeistųjų turėjo būti operuoti nedelsiant, kitiems po sprogimų antradienio vakarą teko palaukti iki trečiadienio. „Dėl prastos sveikatos sistemos situacijos mūsų ligoninėms trūksta vaistų“, – kalbėjo S. Harunas.
Irakas nusiuntė lėktuvą su medikamentais. Beiruto pietuose buvo pastatytos kelios palapinės kraujui imti. Ir Sveikatos ministerija paragino libaniečius aukoti kraujo.
Praėjus dienai po sprogimų Beiruto gatvės daugiausiai buvo tuščios. Prisimenant aukas bei protesto vardan nedirbo mokyklos ir universitetai, taip pat kai kurios institucijos.
Libanas„Hezbollah“sprogimai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.